
Urfa Yöntemi Mercimekli Bulgur Yemeği (Tevlehev) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağından az bulgur
- 1 soğan isteğe bağlı yarım da olur
- Zeytinyağı/sıvı yağ
- Karışık salça tatlı kaşığı kadar
- Tuz
- İsot (Kırmızı biber)
Urfa Metodu Mercimekli Bulgur Yemeği (Tevlehev) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimeğimizi güzelce yıkadıktan sonra tencereye alalım üstüne bulguru ekleyelim.
- Sıcak suyumuzu koyalım üstünü 5 parmak geçecek kadar pilavın az sulu hali olacak. Ona nazaran suyumuzu ayarlayalım. Sonrasında damak tadına nazaran tuzu ekleyelim.
- Ocağa alalım yeterlice piştikten sonra öteki bir tavada yağımızı soğanımızı güzelce kavuralım.
- Sonra pulbiber ve salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sosumuzu pişirdiğimiz yemeğin üstüne ekleyelim yeterlice karıştıralım.Yemeğimiz hazır afiyet olsun.Yanına soğan salatası enfes oluyor deneyin kesinlikle.
Urfa Yordamı Mercimekli Bulgur Yemeği (Tevlehev) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı