bilgisayarci
FD Üye
Urfa Yöntemi Salçalı İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için
- 500 gram ince bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı urfa isotu yada pul biber
- 1 adet bayat somun ekmek
- 1 kap dolu su (ekmeği ıslatmak için)
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım kilo yarım yağlı kıyma eti
- 4 adet büyük kuru soğan
- Yarım yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı biber
- 3 su bardağı yağ
Urfa Tarzı Salçalı İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ince bulgur tuz ve biberi güzelce harmanlayalım.
- Sonra suya batırdığımız bir tam ekmeği azar azar sıkıp köfte harcına ekleyelim yeterlice yoğurduktan sonra yumurta ekleyelim.
- Yumurta ile biraz cıvık hale geleacektir. Sonra unumuzu ekleyelim.
- Hafiften ıslak bi köfte elde edelim ve 10 dk dinlendirelim hamurumuzu.
- Köfte dinlenmede beklerken kuru soğanları soyup ister robot ister kendi elinizde ince ince doğrayalım.
- Göz kararı tencereye biraz yağ ekleyelim soğanları atalım altı kısık ateşle soğanlarımız uygunca kavrulsun sonra yarım yağlı etimizi ekleyelim karıştıralım.
- Daha sonra etin suyunu bırakıp soğanlara bir ortaya gelip uygunca pişmesini bekleyin göz kararı tuzumuzu ve pul biberi atalım isteğe bağlı olarak karabiber de ekleyebilir siniz.
- Daha sonra bitirmiş olduğumuz iç harcı geniş bir tepsiye alıp soğumasını bekleyelim.
- Soğuduktan sonra köftemizi ince ince açıp istediğiniz hali verip kızartalım afiyet olsun.