Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ürgüp Dolazi (Un Helvası)

Ürgüp Dolazi (Un Helvası)
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
urgup-dolazi-un-helvasi.jpg

Ürgüp Dolazi (Un Helvası) Tanımı İçin Materyaller

  • 75 gram teremyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı tahin
Sosu İçin;
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker

Ürgüp Dolazi (Un Helvası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  • Teremyağ ve sıvı yağ tavaya alınır .
  • Eriyince 1 su bardağı un eklenerek düzgünce pembeleşene kadar kavrulur.
  • Farklı bir kapta 1.5 su bardağı süt ve toz şeker karıştırılarak kavrulan helvaya dökülür devamlı karıştırılır.
  • Sonrasında tahin de eklenerek 5 dk daha daima karıştırarak pişirilir.
  • Sonrasında biçim verilerek fıstık yahut cevizle süsleyebilirsiniz cam fıstığı da ekleyebilirsiniz.
Not:Normalde Ürgüp’te tahin katmazlar süt yerine de su ile yaparlar ancak bu halde nitekim çok daha lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim.

Ürgüp Dolazi (Un Helvası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt