Ürgüp Dolazi (Un Helvası) Tanımı İçin Materyaller
- 75 gram teremyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı tahin
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
Ürgüp Dolazi (Un Helvası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Teremyağ ve sıvı yağ tavaya alınır .
- Eriyince 1 su bardağı un eklenerek düzgünce pembeleşene kadar kavrulur.
- Farklı bir kapta 1.5 su bardağı süt ve toz şeker karıştırılarak kavrulan helvaya dökülür devamlı karıştırılır.
- Sonrasında tahin de eklenerek 5 dk daha daima karıştırarak pişirilir.
- Sonrasında biçim verilerek fıstık yahut cevizle süsleyebilirsiniz cam fıstığı da ekleyebilirsiniz.
Ürgüp Dolazi (Un Helvası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı