Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Uskup Boreği Tarifi Resimli

Uskup Boreği Tarifi Resimli
0
61

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Uskup Boreği Tarifi Resimli
Resimli Uskup Boreği Tarifi
Uskup Boreği Tarifi
imagesuskupboregitarifiresimli5ad431c7b1cf8
MALZEMELER

5 Adet Yufka
250 Gr Tereyağı Yada Margarin
2 Adet Yumurta
3 Corba Kaşığı Yoğurt
3 Diş Sarmısak
3 Corba Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
12 Kg Haşlamalık Kuşbaşı Et (Sut Danası Veya Koyun Eti)

Eti haşlayıp,ısıtılmış basınclı tencereye aktaralımUzerini 3 parmak gececek kadar kaynar su ilave edelimEtin daha lezzetli olması icin tencereye doğranmış şekilde 1 havuc,1 soğan ve bir defne yaprağı ekleyelimTuzunu ekleyip,et yumuşayana dek haşlayalım
Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine buruşturarak serelimHer yufkanın arasına eritilmiş yağ surelimSon katına da yağı surup, yufkaları kare dilimler halinde kesip,230 derecede ısıtılmış fırında pişirmeye bırakalım
Bu arada sosu hazırlamaya başlayalım3 corba kaşığı yoğurda,3 corba kaşığı un ve 2 adet yumurta ekleyelim3 diş sarmısak ve limon suyunu da ilave edip,mikserle karıştıralımSonra 1,52 su bardağı su ekleyip,kısık ateşte surekli karıştırarak,uzeri goz goz olana dek pişirelimKoyu muhallebi kıvamına gelen sosu ateşten alalım
Altı,ustu kızarana dek pişen yufkaları fırından alalımEtlerin haşlandığı suyu soğutarak yufkaların uzerine 23 kepce gezdirelimHaşlanan etleri boreğin uzerine yayalımSosu da boreğin ustune yayıp,uzerini duzeltelim1 kaşık tereyağını eritip,toz kırmızı biber ekleyelimVe kırmızı biberli yağı sos uzerine gezdirip,tepsiyi tekrar fırına surelim510 dk daha pişirip, fırından alalımIlık olarak servis yapalım
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt