Üstü Kıtırlı Elmalı Turta Tanımı İçin Materyaller
Elmalı Harcı İçin
- 4 adet elma rendesi
- 4 yemek kaşığı tozşeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 avuç ceviz içi
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 3-35 bardak un
Üstü Kıtırlı Elmalı Turta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Elma rendelenir içine şeker tarçın ceviz eklenerek tavada pişirilir.
- Hamur için bütün gereçler yoğurma kabına alınır yeterlice yoğurulur.
- Yoğrulan hamurdan bir modül ayrılır içine 2 yemek kaşığı un daha eklenir sert bir hamur elde edilir (Bu yapılan hamur turtanın üzerine rendelenecek)
- Geri kalan hamur yuvarlak borcama aktarılır yeterlice bastırılır kenarlardan düzeltilerek çatalla delikler açılır ki fazla kabarmasın.
- Üzerine elmalı harç dökülür ve yayılır. En son olarak ayrılan hamur rendeyle üzerine rendelenir.
- 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirilir. Çıkardıktan sonra birinci sıcağı çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun.