Uygun Fiyatlı 2 Tepsi Çatlak Kurabiye Nasıl Yapılır ? (Videolu) İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 200 gram margarin yahut 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1/2 (yarım) su bardağı damla çikolata
Uygun Fiyatlı 2 Tepsi Çatlak Kurabiye Nasıl Yapılır ? (Videolu) Yapılışı
- Yumurta ile şeker mikser yardımıyla güzelce çırpılır.
- Akabinde yağ eklenir düşük bölümde karıştırıldıktan sonra nişasta eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
- Devamında un azar azar eklenerek spatula yardımıyla karıştırmaya devam edilir.
- Kabartma tozu ve şekerli vanilin de eklenerek karıştırılır.
- Hafif ele yapışan görüntüdeki üzere kıvamlı bir hamur elde edilene kadar azar azar un eklenerek elle yoğurulur.
- Son olarak damla çikolatalar eklenerek yoğurma sürecinde sona gelinir.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparılarak yağlı kağıt serilmiş tepsi içerisine 3×4 halinde 12 adet yerleştirilir.
- Devamında üzerine görüntüdeki üzere biraz baskı uygulanarak yayılması sağlanır.
- Akabinde 180 derecelik evvelden ısıtılmış fırında 9 dk pişirilir.
- Fırından çıkardıktan sonra kurabiyelerin üzerine çay bardağı tabanıyla bastırılarak ezilmeleri sağlanır.
- Tekrar tıpkı sıcaklıktaki fırında 6 dk pişirilir.
- Fırından çıkan kurabiyelerin birinci sıcaklıkları çıktıktan sonra benmari metodu eritilmiş çikolataya batırılarak yağlı kağıt üzerine geri bırakılır.
- Kurabiyeler üzerindeki çikolataların donması için 15-20 dk buzdolabı olağan bölmesinde dinlendirilir.
- Artık servis yapabilirsiniz. Ben sütle tüketmeyi seviyorum. O halde de tüketebilirsiniz.
Not: tanımımızın ayrıntılı anlatımını aşağıdaki youtube görüntüden izleyebilirsiniz. Yorum yapmayı beğenmeyi ve abone olarak dayanak olmayı unutmayın. Hepinizi çok seviyorum, hoşça kalın sevgilerle.