Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Uykunuzu Alıyor musunuz ?

Uykunuzu Alıyor musunuz ?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Uykunuzu kendiniz deneme edebilirsiniz
Öteki SAĞLIK haberlerini okumak için tıklayınız
Uykunuzu kendiniz deneme edebilirsiniz
Uykunun dinç hayat için çok önemli olduğunu gösteren uzmanlar, kişinin uyku sorunu yaşayıp yaşamadığını kendisinin de farkına varabileceğini belirtiyor

Güne dinç başlamak sağlıklı bir uyku uyumaktan geçiyor Uyku bozuklukları ve uyku üzerine araştırmalarıyla belli ProfDr Hakan Kaymak, hayatın üçte birinin uyuyarak geçirildiğini, kaliteli bir uykunun kişinin özel ve iş hayatında verimliliğini yükselttiğini belirtiyor

Türkiye'de erişkin bireylerin büyük çoğunluğunun günde 78 saat uyuduğu bilgisini veren Kaymak, uyku sorunu yaşayanlarda yorgunluk, halsizlik, konsantrasyon bozukluğu ve hafıza kaybı gibi şikayetler görüldüğünü kaydediyor

Iş hayatındaki stres, rahatsızlık, yaş ve diğer sebeplerin ara sıra uyku bozukluklarına yol açabileceğini vurgulayan Kaymak, uyku sorununun sürekli hale gelmesi durumunda mutlaka sebeplerinin araştırılması gerektiğinin altını çiziyor

Uykusuzluğun tedavi edilmediği taktirde jurnal aktivite ve sosyal yaşantının bozulmasının yanı sıra fazla daha önemli sorunlara yol açabileceği uyarısında yer alan Kaymak, bugünkü tıbbın bir fazla uyku sorununa tedavi bulduğunu açıklama ediyor

JAPONYA'DA ÖĞLEN UYKUSU UYUYANLARA ILAVE AIDAT ÖDENİYOR

Günü daha da verimli hale getirmek için öğlen uykusunun da manâlı olduğunu, Japonya'da bir takım işyerlerinde öğlen uyuyan çalışanlara ek aidat ödendiğini hatırlatan Kaymak, 45 dakika veya 1 saatlik öğlen uykuları günün daha sonraki bölümünde daha zinde olmamızı, akşam daha geç uyuyabilmemizi, uyku süremizin azaltmasını sağlayabiliyor Sıcak iklim kuşağında gelenekselleşmiş öğlen uykuları dünyanın bütün bölgelerinde da uygulanabiliyor Bu konuda en şaşırtıcı uygulama ise Japonya'da dır Japonya'da bir takım işyerlerinde öğlen uyuyanlara ek ödenti ödenmekte, bu nedenle öğlen uykuları özendirilmektedirşeklinde konuştu

UYKUNUZU DENEME EDİN

Kişinin sağlıklı uyku uyuyup uyumadığını kendisinin de test edebileceği bilgisini veren Kaymak, şu ifadelerin bir kaçına evet cevabı verildiği taktirde kişinin uyku sorunu yaşadığını belirtiyor

Haftada 23 gece uykuya dalmakta zorluk çekiyorum

Yatağa girdiğimde bacaklarımda tanımlama edemediğim bir rahatsızlık hissediyorum

Uyuyamayacağım fikri akşam saatlerinden itibaren beni endişelendiriyor

Yatakta sürekli bacaklarımı hareket ettirmek zorunda kalıyorum

Gece içinde nefes alamama hissi ile uyanıyorum

Horlamamın tabi odadan duyulacak şekilde şiddetli olduğu söyleniyor

Uykuda ara sıra nefesim durduğu söyleniyor

Gece içinde asgari bir kere tuvalete gitmek zorunda kalıyorum

Geceleri baş, boyun ya da göğsümde terleme oluyor

Sabahları bezginlik ve baş ağrısı ile uyanıyorum

Uykululuk nedeniyle eskisi kadar uzun zaman araba kullanamıyorum

Gün içinde zaman zaman dayanılmaz uykululuk atakları yaşıyorum

Fazla sık rüya görüyorum

Geceleri uykuda bağırarak nefret içinde uyandığım söyleniyor *