Uzakdoğu Yordamı Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 2 adet çarliston biber
- 4-5 diş sarımsak
- 6-7 adet mantar
- 2 kol taze soğan
- Yarım çay bardağı soya sosu
- 1 çay kaşığı esmer şeker yahut olağan toz şeker
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tavuk baharatı yahut kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı zencefil tozu
- 1 tatlı kaşığı acılı sriracha sos
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Uzakdoğu Yordamı Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel tavuk eti jülyen doğranır. Geniş bir tavaya sıvı yağ konur ve tavuklar eklenerek yumuşayana kadar harlı ateşte sotelenir. Soya sosundan 2 yemek kaşığı eklenir. 2 dakika daha sotelenir. Pişen tavuk farklı bir tabağa alınır.
- Bu ortada sebzelerde jülyen doğranıp hazır edilir.
- Tava yıkanmadan piyazlık doğranmış soğanlar ek edilir ve esmer şeker eklenir. Soğanlar hafif renk alınca havuçlar eklenir.
- 2-3 dakika sonra biber, kabak ve doğranmış sarımsaklar ek edilir. Onlarda biraz sotelenir ve en son mantarlar ve pişen tavuklar eklenir. Hepsi harlı ateşte sotelenmeli.
- Mantarlar da 2-3 dakika sotelendikten sonra baharatlar konur. Damak zevkine nazaran baharat ölçüsünü azaltıp çoğaltabilirsiniz.
- İnce doğranmış taze soğanda eklenir ve bir iki cins daha sotelenir ve en son soya konur. 2 dakika sonra tava ocaktan alınır. Afiyet olsun ????