Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Uzakdoğu Usulü Tavuk

Uzakdoğu Usulü Tavuk
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
uzakdogu-usulu-tavuk.jpg

Uzakdoğu Yordamı Tavuk Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 2 adet çarliston biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 6-7 adet mantar
  • 2 kol taze soğan
  • Yarım çay bardağı soya sosu
  • 1 çay kaşığı esmer şeker yahut olağan toz şeker
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tavuk baharatı yahut kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı zencefil tozu
  • 1 tatlı kaşığı acılı sriracha sos
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Uzakdoğu Yordamı Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel tavuk eti jülyen doğranır. Geniş bir tavaya sıvı yağ konur ve tavuklar eklenerek yumuşayana kadar harlı ateşte sotelenir. Soya sosundan 2 yemek kaşığı eklenir. 2 dakika daha sotelenir. Pişen tavuk farklı bir tabağa alınır.
  2. Bu ortada sebzelerde jülyen doğranıp hazır edilir.
  3. Tava yıkanmadan piyazlık doğranmış soğanlar ek edilir ve esmer şeker eklenir. Soğanlar hafif renk alınca havuçlar eklenir.
  4. 2-3 dakika sonra biber, kabak ve doğranmış sarımsaklar ek edilir. Onlarda biraz sotelenir ve en son mantarlar ve pişen tavuklar eklenir. Hepsi harlı ateşte sotelenmeli.
  5. Mantarlar da 2-3 dakika sotelendikten sonra baharatlar konur. Damak zevkine nazaran baharat ölçüsünü azaltıp çoğaltabilirsiniz.
  6. İnce doğranmış taze soğanda eklenir ve bir iki cins daha sotelenir ve en son soya konur. 2 dakika sonra tava ocaktan alınır. Afiyet olsun ????
 
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt