Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Uzayan Kuymak

Uzayan Kuymak
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
uzayan-kuymak.jpg

Uzayan Kuymak Tanımı İçin Materyaller

  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı oda ısısında su
  • 1 kase kadar kuymak peyniri
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su

Uzayan Kuymak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tereyağını mümkünse bakır bir tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce üstüne mısır ununu ekleyin.
  2. Mısır ununun rengi dönene dek kavurun. Akabinde bir su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin.
  3. Suyu çekene dek kavurun ve suyu uygunca ektikten sonra içine kuymak peynirini ek edin.
  4. Peynir büsbütün eriyip, suyunu çekene dek karıştırarak kavurun. Peynir de eridikten sonra sıcak suyu ekleyin, suyu çekip uzayan bir kıvam aldığında ocağın altını kısın.
  5. Tereyağı yavaşça üstte biriktiği vakit kuymağınız hazır demektir. Sıcak sıcak servis edin.  Afiyetleer olsuuun.
Not: Kuymağınızın istediğiniz esneklikte olması için dikkat etmeniz gereken en kıymetli nokta kullanacağınız peynir çeçil ya da kaşar peyniri ile de kuymak yapabilirsiniz lakin en uygun sonucu kolot peyniri ile alırsınız.
 
858,480Konular
981,431Mesajlar
29,593Kullanıcılar
Üst Alt