Uzayan Kuymak Tanımı İçin Materyaller
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
- 1 su bardağı oda ısısında su
- 1 kase kadar kuymak peyniri
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıcak su
Uzayan Kuymak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını mümkünse bakır bir tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce üstüne mısır ununu ekleyin.
- Mısır ununun rengi dönene dek kavurun. Akabinde bir su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin.
- Suyu çekene dek kavurun ve suyu uygunca ektikten sonra içine kuymak peynirini ek edin.
- Peynir büsbütün eriyip, suyunu çekene dek karıştırarak kavurun. Peynir de eridikten sonra sıcak suyu ekleyin, suyu çekip uzayan bir kıvam aldığında ocağın altını kısın.
- Tereyağı yavaşça üstte biriktiği vakit kuymağınız hazır demektir. Sıcak sıcak servis edin. Afiyetleer olsuuun.