
Üzeri Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un elenmiş
- 1 su bardağı ceviz
Üzeri Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları şeker ile çırpalım. Süt, sıvı yağ, yoğurdu ek edip, tekrar çırpalım.
- En son olarak elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup, güzelce çırpalım.
- İstediğiniz kek kalıbına yağlayıp yahut yağlı kayıt ile yuvarlak bir kek kalıbına hamuru döküp, üzerini cevizle kaplayın.
- Önceden işitilmiş 170 derece fırında 25-30 dakika pişirelim. Afiyet olsun….