bilgisayarci
FD Üye
Üzeri Fındıklı Portakallı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- Yarım portakal suyu
- Fındık (rondodan geçirilmiş)
Üzeri Fındıklı Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Süt ,sıvı yağ, portakal suyu ve rendesi eklenir.
- Un elenerek vanilya ve kabartma tozuda eklenir çırpılır.
- Yağlanıp unlanmış kaba alınır 180 derece fırında pişirilir.