Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Üzüm Reçeli (Çekirdeksiz)

Üzüm Reçeli (Çekirdeksiz)
0
32

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
uzum-receli-cekirdeksiz.jpg

Üzüm Reçeli (Çekirdeksiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg çekirdeksiz üzüm
  • 3 su bardağı şeker (bardak ölçüsü 2oo ml)
  • Yarım limon suyu

Üzüm Reçeli (Çekirdeksiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Üzümler saplarından temizlenir ,yıkanır.
  2. Tencereye üzümler ve şeker alınır.
  3. Tencerenin kapağı kapatılarak 3 saat kadar bekletilir.
  4. Tencere ocağa alınır kısık ateşte kaynayana kadar tencerenin kapağı kapatılır.
  5. Kaynamaya başladıktan sonra ara sıra nazikçe tahta kaşıkla karıştırır.
  6. 40 yada 45 dakikada kıvam alıyor kıvam alan reçele yarım liman suyu sıkılır.
  7. 15 dakika kadar daha kaynatılmaya devam edilir sterileze edilmiş kavanoza koyularak yine sterilize edilmiş kapak kapatılır.
  8. Üzüm sulu olduğundan reçele su koyulmaz.
Üzüm Reçeli (Çekirdeksiz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt