Üzüm Suyu Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo yeşil üzüm
- Su
- İstek ederseniz 1 su bardağı şeker
- 3 tane limon tuzu
- Taze nane yaprağı
Üzüm Suyu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Meskende yenmemiş üzüm yada çarşı pazardan aldığınız üzümleri güzelce temizleyip yıkıyoruz.
- Geniş bir tencereye üzümleri koyup üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekliyoruz (Şekeri de ekleyin ben şeker kullanmadım doğal olması adına) limon tuzlarını da içine atıp kaynatıyoruz.
- Kaynayan üzümleri blenderdan geçirip ince bir süzgeçle süzdürüyoruz. Yeterlice süzülen üzüm suyunu dolaba kaldırıp soğutuyoruz.
- Daha fresh tat seviyorsanız şeker eklemeyin doğallığını kaybetmesin. Servis ederken nane yaprağı ve limon dilimi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.