Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Üzüm Tarhanası (Erzincan Yöresel)

Üzüm Tarhanası (Erzincan Yöresel)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
uzum-tarhanasi-erzincan-yoresel.jpg

Üzüm Tarhanası (Erzincan Yöresel) Tanımı İçin Materyaller

  • 5 kilo erzincan cimin üzümü
  • 1 kilo aşurelik buğday
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 fiske tuz

Üzüm Tarhanası (Erzincan Yöresel) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Herkese merhabalar, erzincan yöresine ilişkin meşhur cimin üzümü ile yaptığım üzüm tarhanamızı hazır artık mevsimiyken hepinize denemenizi öneririm.
  1. Birinci evvel aşurelik buğdayımızı haşlanmaya bırakıyoruz.
  2. Akabinde üzümlerinizi salkımından ayırıp tek tek taneleyip yıkadıktan sonra tencereye alıp üzerine geçecek kadar su koyup haşlanmaya bırakıyoruz.
  3. Üzümler uygunca haşlanıp patladıktan sonra süzgeçten geçiriyoruz.
  4. Süzdüğümüz üzüm suyunu tencereye alıyoruz içerisine azar azar haşladığımız buğdayı ek edip karıştırıyoruz.
  5. Üzüm suyunun içerisinde buğdayımızı güzelce pişiriyoruz. Daha sonra bir fiske tuzumuzu ek ediyoruz.
  6. Şekerimizi ekliyoruz.
  7. Katılaşınca tenceremizi ocaktan alıp kaselere koyuyoruz.
  8. Üzerine ceviz dökerek servis ediyoruz. Dileğe nazaran tereyağı da ek edilebilir. İsterseniz kavanozlara sıcak sıcak koyup kapatabiliriz. İstediğiniz vakit açıp taze taze yükleyebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun ????.
Üzüm Tarhanası (Erzincan Yöresel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt