elektronikci
FD Üye
Üzüm Tarhanası (Erzincan Yöresel) Tanımı İçin Materyaller
- 5 kilo erzincan cimin üzümü
- 1 kilo aşurelik buğday
- 1 kilo toz şeker
- 1 fiske tuz
Üzüm Tarhanası (Erzincan Yöresel) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Herkese merhabalar, erzincan yöresine ilişkin meşhur cimin üzümü ile yaptığım üzüm tarhanamızı hazır artık mevsimiyken hepinize denemenizi öneririm.
- Birinci evvel aşurelik buğdayımızı haşlanmaya bırakıyoruz.
- Akabinde üzümlerinizi salkımından ayırıp tek tek taneleyip yıkadıktan sonra tencereye alıp üzerine geçecek kadar su koyup haşlanmaya bırakıyoruz.
- Üzümler uygunca haşlanıp patladıktan sonra süzgeçten geçiriyoruz.
- Süzdüğümüz üzüm suyunu tencereye alıyoruz içerisine azar azar haşladığımız buğdayı ek edip karıştırıyoruz.
- Üzüm suyunun içerisinde buğdayımızı güzelce pişiriyoruz. Daha sonra bir fiske tuzumuzu ek ediyoruz.
- Şekerimizi ekliyoruz.
- Katılaşınca tenceremizi ocaktan alıp kaselere koyuyoruz.
- Üzerine ceviz dökerek servis ediyoruz. Dileğe nazaran tereyağı da ek edilebilir. İsterseniz kavanozlara sıcak sıcak koyup kapatabiliriz. İstediğiniz vakit açıp taze taze yükleyebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun ????.