Üzüm Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg Tokat üzüm yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı ince bulgur
- 3 orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yeteri kadar sıvı yağ
- Sarmaların üzerini geçecek kadar sıcak su
Üzüm Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabın içerisine soğanları küp küp doğrayın.
- Maydanoz ve dereotu ince ince kıyın, soğanlara ekleyin.
- Pirinci yıkayıp, kaba ekleyin.
- İnce bulguru yıkamadan kaba ekleyin.
- Salça, sıvı yağ, nar ekşisi ve diğer bütün baharatları, tuzu ilave edip, karıştırın.
- Yarım saat sarma içini dinlendirin.
- Bir gece tuzu çıkana kadar soğuk suda bekleyen yaprakları suyunu sıkıp, sarmaya başlayın.
- Sardığınız sarmaların üzerine sıvı yağ ve sıcak su ekleyip, kaynayınca altını kısıp pişmeye bırakın.
Afiyet olsun.
Üzüm Yaprak Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı