Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Üzümlü Çörek (Rosinenschnecke)

Üzümlü Çörek (Rosinenschnecke)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
rosinenschnecke-uzumlu-corek.jpg

Üzümlü Çörek (Rosinenschnecke) Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 50 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 paket vanilya
  • 3.5 su bardağı un
Kreması için;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Arasına;
  • 1 su bardağı kuru üzüm

Üzümlü Çörek (Rosinenschnecke) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Mayayı ılık süt ile erittikten sonra diğer malzemeler koyulup, hamur haline getirilir yirmi dakika mayasının çıkması beklenir.
  2. Bu sırada kreması hazırlanır ve soğutulur.
  3. Mayası çıkan hamur 3 e bölünüp yuvarlak şeklinde açılır.
  4. Soğuyan krema sürülür, üzerine kuru üzüm serpilir.
  5. İnce çizgiler halinde kesilip tek tek yuvarlanır.
  6. Tepsiye dizildikten sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yarım saat pişirilir.
  7. Piştikten sonra, üzerlerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.
Üzümlü Çörek (Rosinenschnecke) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,305Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt