Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Üzümlü Çörek

Üzümlü Çörek
0
15

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
uzumlu-corek.jpg

Üzümlü Çörek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı
  • 2 su bardağı üzüm
  • 1 su bardağı yarısı şeker
  • 1 su bardak ceviz
  • İsteğe nazaran çikolata yada tahinde oluyor

Üzümlü Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bütün gereçleri bir kaba koyup yoğuruyoruz.
  2. Hamur mayalanırken iç harcı hazırlıyoruz.
  3. Hamur bi 10 dk dinleniyor 8 eşit kesime bölüyoruz.
  4. 1 parçayı açıp içine biraz eritilmiş tereyağ sürüyoruz ve iç harçtan koyuyoruz.
  5. Sonra bir kesim hamur daha açıp üzerine seriyoruz ve tıpkı süreci uyguluyoruz yani tereyağ yada margarin fark etmez sürüp iç harcı koyuyoruz.
  6. Bu iki parçayı rulo halinde katlayıp 4 parmak genişliğinde kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
  7. Hamur bitene kadar birebir süreci uyguluyoruz.
  8. Hamurların üzerine yumurta sarısını sürüp 1 saat dinlendiriyoruz.
  9. Mayalanan hamuru fanlı halde 200 derecede pişiriyoruz.
Üzümlü Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt