Üzümlü Çörek Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı üzüm
- 1 su bardağı yarısı şeker
- 1 su bardak ceviz
- İsteğe nazaran çikolata yada tahinde oluyor
Üzümlü Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün gereçleri bir kaba koyup yoğuruyoruz.
- Hamur mayalanırken iç harcı hazırlıyoruz.
- Hamur bi 10 dk dinleniyor 8 eşit kesime bölüyoruz.
- 1 parçayı açıp içine biraz eritilmiş tereyağ sürüyoruz ve iç harçtan koyuyoruz.
- Sonra bir kesim hamur daha açıp üzerine seriyoruz ve tıpkı süreci uyguluyoruz yani tereyağ yada margarin fark etmez sürüp iç harcı koyuyoruz.
- Bu iki parçayı rulo halinde katlayıp 4 parmak genişliğinde kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
- Hamur bitene kadar birebir süreci uyguluyoruz.
- Hamurların üzerine yumurta sarısını sürüp 1 saat dinlendiriyoruz.
- Mayalanan hamuru fanlı halde 200 derecede pişiriyoruz.