Üzümlü Kremalı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 50 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 paket vanilya
- 3,5 -4 su bardağı un ( kontrollü ekleyelim ele yapışmayan yumuşak hamur olması gerekiyor)
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı kuru üzüm
Üzümlü Kremalı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce un,maya, şeker ve ılık sütü yoğurma kabına alınır ve kalan malzemeleri sırasıyla koyup, yumuşak bir hamur hazırlanır.
- Hamuru, 1 saat kadar mayalandırılır.
- Bu arada, üzümler ılık suda bekletilir.
- Kreması için vanilya hariç diğer malzemeler tencereye alınıp muhallebi kıvamında pişirilir.
- Altını kapattıktan sonra, vanilyası da eklenir ve soğumaya bırakılır iyice soğuması gerekiyor.
- Mayalanan hamur, zeminde dikdörtgen şekilde açılır. Çok kalın olmaması gerekir.
- Üzerine bütün krema eşit olarak sürülür ve üzümleri serpiştirilir. Kısa tarafından 1 parmak genişliğinde uzun şeritler kesilir.
- Şeritler rulo halinde sarılıp tepsiye yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirilir. Her fırın ayarı farklılık göstereceğinden kontrollü pişirilir.
- 180 c de üzeri kızarana kadar pişirilir. Servis ederken, pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun????Değişik lezzetli müthiş bir tarif denemeniz tavsiye edilir????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.