
Üzümlü Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket margarin (250 gram)
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 su bardağı kuru üzüm
- Yarım limon
- Aldığı kadar un ( 4 -4,5bardak )
Üzümlü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarini şekerle yoğuralım.
- Vanilya, kabartma tozu, 1yumurta akı ve yarım limon suyunu ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.
- Unumuzu denetimli bir halde ekleyerek ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edelim.
- En son kuru üzümü ekleyelim. Üzüm ölçüsü isteğe nazaran ayarlanabilir.
- Güzelce yoğurduktan sonra uzunca biçim verip istediğimiz boyutlarda keselim. İstediğiniz formu verebilirsiniz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısını hepsine tek tek sürelim.
- En son çatalla üzerlerine hafif çizikler atalım.
- 180 derce fırında kızarana kadar pişirelim. 40 -45 dakikada oluyor.