elektronikci
FD Üye
Üzümlü Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gr margarin ya da tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı nişasta
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı yüzüne)
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 paket kabartma tozu
- 4-5 su bardağı un
Üzümlü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un, kabartma tozu, nişasta hariç tüm gereçleri karıştırma kabına alıyoruz ve şeker eriyene dek bir hoş karıştırıyoruz.
- Sonrasında un nişasta ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz. Unu denetimli ekleyelim markasına nazaran değişiklik gösterebilir. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamuru 4 eşit kesime bölelim ve her bir modülünü uzun şeritler halinde yuvarlayalım.
- Yumurta sarısı sürelim ve çatalla çizik atalım. Sonra verev verev keselim.
- 180 derece evvelden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun .