bilgisayarci
FD Üye
Üzümlü Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı kırmızı üzüm suyu
- 3 su bardağı su
- 2/5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket petibör
Üzümlü Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çok kolay bir o kadar da güzel bir tarif.
- Ben üzümleri meyve sıkacağında sıkıp suyunu çıkardım. Eğer üzüm yok ise meyve suyu ile de yapabilirsiniz hatta elinizin altında hangisi varsa.Üzüm suyunu, suyu, şekeri ve nişastayı bir tencerede sürekli karıştıralım koyulaşmaya başlayınca bir iki fokurdatıp altını kapatalım.
- Tepsimizi hafif ıslatıp muhallebimizin bir kısmını dökelim.
- Ortasına bisküvileri dizelim üstüne tekrar kalan muhallebimizi döküp soğumaya bırakalım.
- Soğuk servis yapalım.
- Lezzetli ve kolay bir tarif istediğiniz şekilde değişiklik yapabileceğiniz basit ve lezzetli bir o kadar da hafif bir tarif. Afiyet olsun. Not: şekerini kullanacağınız meyveye göre ve de damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz