
Üzümlü Vanilyalı Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- 1 fincan zirveli pirinç
- 2.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1 fincan sarı kuru üzüm
Üzümlü Vanilyalı Sütlaç Tanımı Yapılışı
- Pirinç ve üzümü yeterlice yıkıyoruz.
- Tencereye gereçleri alıp üzerine 1. 5 su bardağı su ek ediyoruz.
- Orta ateşde pirinç ve üzüm pişene kadar orta ara karıştırıyoruz.
- Bilhassa üzümler pişmeli.
- Daha sonra sütünü ek ediyoruz.
- Kaynayana kadar karıştırıyoruz üzüm olduğu için altı tutabilir.
- Kıvamı olmaya yani katılaşmaya başlayınca vanilyayı ekleyerek bir kaç dakika kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Kaselere sıcakken paylaştırıyoruz ve üzeri biraz kabuk bağlayınca istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.
Yapılışında açıklama kısmında ve materyaller kısmında şeker oranını açıklamadım çünki kimi üzümler çok tatlı olduğu için kaynayınca şekeri süte veriyor benimki çok tatlıydı, o yüzden ben koymadım sizde damak lezzetinize nazaran ayarlayabilirsiniz.