Uzun Süre Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke (Üzüm veya elma)
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- Yaklaşık 2 su bardağı un
- Susam
- 1 adet yumurta beyazı
Uzun Süre Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp, karıştıralım.
- Unu azar azar ekleyerek kabartma tozunu da ekleyip yoğuralım.
- Daha sonra şeklini verip, önce yumurta akına daha sonra susama batırıp, tepsiye dizelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim. Herkese afiyet olsun ????