Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Uzun Süre Taze Kalan Kıyır Kıyır Tartoletler

Uzun Süre Taze Kalan Kıyır Kıyır Tartoletler

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
uzun-sure-taze-kalan-kiyir-kiyir-tartoletler.jpg

Uzun Süre Taze Kalan Kıyır Kıyır Tartoletler Tarifi İçin Malzemeler


Not: 1 su bardağı ölçüsü 200 ml 1 çay bardağı ölçüsü 150 ml

Hamuru için:
  • 150 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
Kreması için:
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta (Buğday, mısır farketmez)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Uzun Süre Taze Kalan Kıyır Kıyır Tartoletler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tereyağ, yumurta, pudra şekeri, vanilya ve un karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak kurabiye hamuru kıvamına getirilir.
  2. 12-16 adet arası beze yapılır.
  3. Kalıp yağlanır.
  4. Hep beze kalıbın tabanına ve kenarlara gelecek şekilde yayılır.
  5. Çatal ile taban kısma delikler açılır.
  6. 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
  7. Çikolata benmari usulü eritilir.
  8. Pişen hamurların üst kısmı çikolataya batırılıp fındık parçalarına bulanır.
  9. Muhallebi için süt, şeker, nişasta, yumurta ve un muhallebi kıvana kadar pişirilip ocaktan alınır.
  10. Tereyağ ve vanilya eklenip eriyene kadar karıştırılır.
  11. Hazırlanan hamur krema torbasına doldurulur.
  12. Hazırlanan hamur tartoletlerin içine sıkılır.
  13. İsterseniz içine meyve parçaları doldurdum kremayı üste sıkabilirsiniz. Yada en üstü meyve ile süsleyebilirsiniz.
Uzun Süre Taze Kalan Kıyır Kıyır Tartoletler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,317Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt