teknolojiuzmani
FD Üye
Uzun Süre Taze Kalan Kıyır Kıyır Tartoletler Tarifi İçin Malzemeler
Not: 1 su bardağı ölçüsü 200 ml 1 çay bardağı ölçüsü 150 ml
Hamuru için:
- 150 gram tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 su bardağı un
- 2.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta (Buğday, mısır farketmez)
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Uzun Süre Taze Kalan Kıyır Kıyır Tartoletler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ, yumurta, pudra şekeri, vanilya ve un karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak kurabiye hamuru kıvamına getirilir.
- 12-16 adet arası beze yapılır.
- Kalıp yağlanır.
- Hep beze kalıbın tabanına ve kenarlara gelecek şekilde yayılır.
- Çatal ile taban kısma delikler açılır.
- 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
- Çikolata benmari usulü eritilir.
- Pişen hamurların üst kısmı çikolataya batırılıp fındık parçalarına bulanır.
- Muhallebi için süt, şeker, nişasta, yumurta ve un muhallebi kıvana kadar pişirilip ocaktan alınır.
- Tereyağ ve vanilya eklenip eriyene kadar karıştırılır.
- Hazırlanan hamur krema torbasına doldurulur.
- Hazırlanan hamur tartoletlerin içine sıkılır.
- İsterseniz içine meyve parçaları doldurdum kremayı üste sıkabilirsiniz. Yada en üstü meyve ile süsleyebilirsiniz.