Uzun Müddet Tazeliğini Koruyan Kek (Bayatlamayan) Puf Puf Tanımı İçin Materyaller
- 4 tane yumurta (oda sıcaklığında)
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ilik su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 5 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı silme karbonat
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Uzun Mühlet Tazeliğini Koruyan Kek (Bayatlamayan) Puf Puf Tanımı Yapılışı
Puf puf kabaran uzun mühlet bayatlamayan iki renkli kek. ????????.
- Yumurtayı uygun kaba alıp çarpıyoruz kremamsı kıvam alana kadar.
- Akabinde şekeri ilave edelim 3 dk çırpalım.
- Suyu ve sıvı yağı ek edip tekrardan çırpalım.
- Öteki bir kaba nişastayı kabartma tozunu vanilyayı unu ve karbonatı alalım.
- Karıştıralım sıvı harcın içine dökelim mikser ile çırpalım.
- Hazırladığımız harcı eşit halde bölelim ve bir kısmına kakao su ve sıvı yağı alalım, mikser ile çırpalım.
- Yağladığımız kek kalıbına istediğiniz hal vererek iki harcı dökelim.
- Evvelce ısıtılmış 180dc fırında 40 dk denetimli pişirelim.
- Fırından fırına değişebilir. Yapanlara afiyet olsun. ????????????.