Valide Sultan Çorbası (Saray Mutfağı Lezzeti) Tanımı İçin Gereçler
Bardak ölçüsü 200 ml
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 3 yemek kaşığı pilavlı bulgur
- 1 tane havuç
- 3 yemek kaşığı bezelye
- 1 tane küçük patates (Havuç, bezelye ve patatesten oluşan hazır garnitür de olur)
- 5-6 su bardağı su
- 200 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı un
- 1 küçük soğan
- Tuz
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 damla limon
- 1 yumurta sarısı
- Zeytinyağı
- Nane
Valide Sultan Çorbası (Saray Mutfağı Lezzeti) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir küçük tencereye su alınarak içine yıkanmış ve süzülmüş pirinç ve bulgur atılır ve yumuşayana kadar pişirilir.
- Daha sonra hazır garnitür kullanılmayacaksa havuç ve patatesler çok minik olacak biçimde doğranır.
- Öbür bir tencereye soğuk su koyularak havuç, patates ve bezelyeler haşlanmaya bırakılır.
- Köftesi için soğanlar rendelenir ve suyu sıkılır.
- Bir kaseye kıyma soğan, tuz ve un alınarak yoğrulur.
- Akabinde nohut büyüklüğünde yuvarlanır.
- Tencere içine 5 su bardağı kadar soğuk su alınarak içine haşlanan sebzeler ve pirinçli karışım aktarılır ve altı kısık ateşe açılır.
- Terbiyesi için gereken gereçlerin hepsi koyulup çırpılır.
- Biraz kaynayan sebzeli sudan alınarak terbiyeye 3 kepçe karıştırılarak koyulur ve ılıtılır.
- Daha sonra çorbanın terbiyesi karıştırılarak çorbaya dökülür.
- 5. Tavaya biraz zeytinyağı koyulur ve köfteler kızartılır.
- İçine nane atılarak bir iki çevrilip alınır.
- Köfteler hazırlanan çorbanın içine yağı ile birlikte atılır.
- Çorbanın tuzu eklenerek 1 2 taşım kaynatılıp kapatılır. Servis edilir.Afiyet olsun ????.