Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Valide Sultan Çorbası (Saray Mutfağı Lezzeti)

Valide Sultan Çorbası (Saray Mutfağı Lezzeti)
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
valide-sultan-corbasi-saray-mutfagi-lezzeti.jpg

Valide Sultan Çorbası (Saray Mutfağı Lezzeti) Tanımı İçin Gereçler


Bardak ölçüsü 200 ml
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 3 yemek kaşığı pilavlı bulgur
  • 1 tane havuç
  • 3 yemek kaşığı bezelye
  • 1 tane küçük patates (Havuç, bezelye ve patatesten oluşan hazır garnitür de olur)
  • 5-6 su bardağı su
Köftesi için:
  • 200 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 küçük soğan
  • Tuz
Terbiyesi için:
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 damla limon
  • 1 yumurta sarısı
Üzerine :
  • Zeytinyağı
  • Nane

Valide Sultan Çorbası (Saray Mutfağı Lezzeti) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle bir küçük tencereye su alınarak içine yıkanmış ve süzülmüş pirinç ve bulgur atılır ve yumuşayana kadar pişirilir.
  2. Daha sonra hazır garnitür kullanılmayacaksa havuç ve patatesler çok minik olacak biçimde doğranır.
  3. Öbür bir tencereye soğuk su koyularak havuç, patates ve bezelyeler haşlanmaya bırakılır.
  4. Köftesi için soğanlar rendelenir ve suyu sıkılır.
  5. Bir kaseye kıyma soğan, tuz ve un alınarak yoğrulur.
  6. Akabinde nohut büyüklüğünde yuvarlanır.
  7. Tencere içine 5 su bardağı kadar soğuk su alınarak içine haşlanan sebzeler ve pirinçli karışım aktarılır ve altı kısık ateşe açılır.
  8. Terbiyesi için gereken gereçlerin hepsi koyulup çırpılır.
  9. Biraz kaynayan sebzeli sudan alınarak terbiyeye 3 kepçe karıştırılarak koyulur ve ılıtılır.
  10. Daha sonra çorbanın terbiyesi karıştırılarak çorbaya dökülür.
  11. 5. Tavaya biraz zeytinyağı koyulur ve köfteler kızartılır.
  12. İçine nane atılarak bir iki çevrilip alınır.
  13. Köfteler hazırlanan çorbanın içine yağı ile birlikte atılır.
  14. Çorbanın tuzu eklenerek 1 2 taşım kaynatılıp kapatılır. Servis edilir.Afiyet olsun ????.
 

Similar threads

Çok Kolay Ve Lezzetli Valide Sultan Çorbası Tanımı İçin Materyaller 2 yemek kaşığı pirinç1 tane havuç1 yemek kaşığı bezelye1 tane küçük patates (Havuç bezelye ve patatesten oluşan hazır garnitür de olur)3-4 su bardağı su Köftesi İçin 100 gram kıymaYarım yemek kaşığı un1 küçük soğanTuz Terbiyesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Valide Sultan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için; 300 gram kıyma1 adet rendelenmiş soğanYarım çay bardağı galeta unu ( yada ekmek içi )TuzKara biberPul biber Köfteyi kızartmak için; 1 yemek kaşığı tereyağ2 tatlı kaşığı kuru nane Diğer malzemeler; Yarım çay bardağı bulgurYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Yöresel Etli Tandır Çorbası (Anadolu Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler 300 gram dana incik ya da dana eti1 tane kuru soğan1 çay bardağı pirinç3 diş sarımsak1 tatlı kaşığı tuz9-10 su bardağı haşlanan et suyu Terbiyesi: 5 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı un1 yumurta1 çay bardağı soğuk su1 küçük su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Valide Sultan Çorbası Tanımı İçin Malzemeler Yarım çay bardağı pirinçYarım çay bardağı pilavlık bulgur1 tane orta uzunluk patates1 tane orta uzunluk havuçYarım çay bardağı bezelye11 su bardağı suTuz Köftesi için 200 gram kıyma ben dana kıyma kullandım1 çorba kaşığı dolusu galeta1 tane küçük kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Muhteşem Lezzeti İle Terbiyeli İncik Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 4 tane kuzu incik1 yemek kaşığı tuz ekleyin1 adet soğan2 defne yaprağı2 litre su5 orta uzunluk patates2 adet havuç Terbiyesi için: 250 gram yoğurt1 adet limonun suyu / limon tuzu da olur1 adet yumurta sarısı3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
858,480Konular
981,426Mesajlar
29,591Kullanıcılar
OmurxyzSon üye
Üst Alt