teknolojiuzmani
FD Üye
Valide Sultan Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 tane orta uzunluk patates
- 1 tane orta uzunluk havuç
- Yarım çay bardağı bezelye
- 11 su bardağı su
- Tuz
- 200 gram kıyma ben dana kıyma kullandım
- 1 çorba kaşığı dolusu galeta
- 1 tane küçük kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- Tuz
- 2,5 su bardağı yoğurt(bardak ölçüm 200 )
- 1,5 çorba kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
Valide Sultan Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle genişçe bir tencerenin içine suyumuzu alalım ocağa koyalım kaynayınca yıkamış olduğumuz pirinci ve bulgurumuzu suyun içine alalım.
- Orta ateşte pişinceye kadar kaynatalım öteki yandan patatesimizi soyup küçük küçük doğrayalım.
- Havucumuzu da küçük küçük doğruyalım bezelyemizi ve havucu bir tencereye alalım üzerini geçecek kadar su ekleyip ateşe alalım.
- Yumuşayınca patatesimizde ekleyelim dikkat edin fazla ezilmesin ve bir süzgeçe alalım.
- Diğer yandan köfte gereçlerimizi de karıştırıp yoğuralım ve fındık büyüklüğünde yuvarlayalım.
- Pişen pirinç ve bulgurumuzun üstüne pişirmiş olduğum patates bezelye ve havucu alalım.
- Bir kaç taşım kaynadıktan sonra yoğurt sosumuzu da karıştıralım çorbamızın suyunu yoğurtun üstüne bir kaç kepçe ekleyip karıştıralım ki yoğurdumuz kesilmesin.
- Daha sonra yoğurt sosunu yavaş yavaş çorbamıza ekleyelim ve karıştıralım.
- Bir tavaya yağlarımızı alıp ateşe alalım yağ ısınınca köftelerimizi tavaya alıp kavuralım ve altını kapatıp nane ve reyhanımızı da ekleyip karıştırıp ateşten alıp çorbamıza ekleyelim.
- Sonra 10 dakika daha kaynatalım.
- Kıvamı size koyu gelirse su ekleyebilirsiniz tenceremizin kapağını çabucak kapatmayalım ki yoğurdumuz kesilmesin servise hazır.