Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Valide Sultan Çorbası

Valide Sultan Çorbası

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Valide Sultan Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tane orta uzunluk patates
  • 1 tane orta uzunluk havuç
  • Yarım çay bardağı bezelye
  • 11 su bardağı su
  • Tuz
Köftesi için
  • 200 gram kıyma ben dana kıyma kullandım
  • 1 çorba kaşığı dolusu galeta
  • 1 tane küçük kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Tuz
Sosu için
  • 2,5 su bardağı yoğurt(bardak ölçüm 200 )
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
Üzeri için
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan

Valide Sultan Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle genişçe bir tencerenin içine suyumuzu alalım ocağa koyalım kaynayınca yıkamış olduğumuz pirinci ve bulgurumuzu suyun içine alalım.
  2. Orta ateşte pişinceye kadar kaynatalım öteki yandan patatesimizi soyup küçük küçük doğrayalım.
  3. Havucumuzu da küçük küçük doğruyalım bezelyemizi ve havucu bir tencereye alalım üzerini geçecek kadar su ekleyip ateşe alalım.
  4. Yumuşayınca patatesimizde ekleyelim dikkat edin fazla ezilmesin ve bir süzgeçe alalım.
  5. Diğer yandan köfte gereçlerimizi de karıştırıp yoğuralım ve fındık büyüklüğünde yuvarlayalım.
  6. Pişen pirinç ve bulgurumuzun üstüne pişirmiş olduğum patates bezelye ve havucu alalım.
  7. Bir kaç taşım kaynadıktan sonra yoğurt sosumuzu da karıştıralım çorbamızın suyunu yoğurtun üstüne bir kaç kepçe ekleyip karıştıralım ki yoğurdumuz kesilmesin.
  8. Daha sonra yoğurt sosunu yavaş yavaş çorbamıza ekleyelim ve karıştıralım.
  9. Bir tavaya yağlarımızı alıp ateşe alalım yağ ısınınca köftelerimizi tavaya alıp kavuralım ve altını kapatıp nane ve reyhanımızı da ekleyip karıştırıp ateşten alıp çorbamıza ekleyelim.
  10. Sonra 10 dakika daha kaynatalım.
  11. Kıvamı size koyu gelirse su ekleyebilirsiniz tenceremizin kapağını çabucak kapatmayalım ki yoğurdumuz kesilmesin servise hazır.
Valide Sultan Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Valide Sultan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için; 300 gram kıyma1 adet rendelenmiş soğanYarım çay bardağı galeta unu ( yada ekmek içi )TuzKara biberPul biber Köfteyi kızartmak için; 1 yemek kaşığı tereyağ2 tatlı kaşığı kuru nane Diğer malzemeler; Yarım çay bardağı bulgurYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Ayran Aşı Çorbası Köfteli Tanımı İçin Materyaller 3 çorba kaşığı nohut (Haşlanmış)6 çorba kaşığı buğday1 su bardağı yoğurt2 tatlı kaşığı un1 tatlı kaşığı tuz1 bardak et suyu yoksa sorun yok2.5 su bardağı suEt suyu yoksa biraz daha su eği Köftesi için Biraz kıyma az tuz kara biber yoğrulcak ufak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Çok Kolay Ve Lezzetli Valide Sultan Çorbası Tanımı İçin Materyaller 2 yemek kaşığı pirinç1 tane havuç1 yemek kaşığı bezelye1 tane küçük patates (Havuç bezelye ve patatesten oluşan hazır garnitür de olur)3-4 su bardağı su Köftesi İçin 100 gram kıymaYarım yemek kaşığı un1 küçük soğanTuz Terbiyesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Valide Sultan Çorbası (Saray Mutfağı Lezzeti) Tanımı İçin Gereçler Bardak ölçüsü 200 ml 3 yemek kaşığı pirinç3 yemek kaşığı pilavlı bulgur1 tane havuç3 yemek kaşığı bezelye1 tane küçük patates (Havuç, bezelye ve patatesten oluşan hazır garnitür de olur)5-6 su bardağı su Köftesi için: 200 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Terbiyeli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller 3 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay bardağı arpa şehriye1 yemek kaşığı un5 su bardağı kaynar su ( tavuk yada et suyunuz varsa onunla yapabilirsiniz benim bittiği için kaynar su kullandım )1 tatlı kaşığı tuz Terbiyesi için; 1 adet yumurta sarısı7 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
858,499Konular
982,570Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt