Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Van Çöreği

Van Çöreği
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
van-coregi.jpg

Van Çöreği Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram margarin (yumuşak olmalı)
  • 4 su bardağı un
  • 2 yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya
  • Yarım çay bardağı su
Üzeri için ;
  • Yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Susam ve çörek otu

Van Çöreği Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle unumuzu kabımıza alalım, margarini üzerini koyup yeterlice una yedirelim.Parmak uçlarımızla yapıyoruz bu süreci sıkarak değil.
  2. Daha sonra kalan materyalleri ekleyip suyumuzu azar azar ek edip hamurumuzu yoğurup toparlayalım.
  3. 10 dk dinlendirip 4 eşit modüle bölüp bezelerimizi yapalım.
  4. Bezelerden bir adedini elimizle açıp yuvarlak haline getirelim.
  5. Kenarlarını parmak ucuyla sıkarak hal verip tepsimize yağlı kağıdımızı serelim ve galeta unu serpip hamuru tepsiye alalım.
  6. Çatal ile üzerinde delikler açıp yumurta sarısını sürelim ve tekrar çatalın dersiyle baklava dilimi yahut kare hali verip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  7. Öteki kalan bezelerede birebir süreci yapıp çöreklerimizi denetimli bir halde pişirelim ☺️
Ramazan’da sahur için ülkü bir tanım deneyeceklere afiyet olsun.
 

Similar threads

Saya Çöreği (Mayasız) Tarifi İçin Malzemeler 1 buçuk su bardağı süt1 tatlı kaşığı tuz1 kabartma tozu1 çay bardağı yoğurt4 -5 su bardağı un Üzerine sürmek için; 1 adet yumurta Arasına sürmek için; Sıvı yağ ,tereyağ Saya Çöreği (Mayasız) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
İngiliz Çöreği (Scones) Tanımı İçin Gereçler 3 bardak kekun70 gram tereyağı1 çimdik tuz1 tatlı kaşığı şeker300 ml süt Kullandığım bardak ölçüsü: 250ml İngiliz Çöreği (Scones) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Hamur yoğurma kabına unu eleyelim. Tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Alman Çöreği (Berliner) Özel Fransız Kremasıyla Tadına Doyamıyorum Tarifi İçin Malzemeler 110 gram tereyağı ( oda ısısında )3 yemek kaşığı şeker1 su bardağı süt1 adet yumurta1 paket kuru maya1 paket vanilya2 su bardağı un malzemelerden ve undan dolayı farklılık gösterebilir o yüzden unu azar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Kat Kat Saya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 4,5 su bardağı un1 çay bardağı yoğurt1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1-1,5 su bardağı süt Üzeri için: 1 adet yumurta Araları için: 100 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ Kat Kat Saya Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Saya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı ılık süt1 çay bardağı yoğurt1 paket kabartma tozu2 tatlı kaşı tuz7 su bardağı undan 1 yemek kaşığı eksik un (kontrollü kullanın yumuşak olacak hamur) Ara katları için 125 gram tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ Üzerine sürmek için 2 adet yumurta Saya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
858,478Konular
981,303Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt