Van Çöreği Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram margarin (yumuşak olmalı)
- 4 su bardağı un
- 2 yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı yaş maya
- Yarım çay bardağı su
- Yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- Susam ve çörek otu
Van Çöreği Tanımı Yapılışı
- Öncelikle unumuzu kabımıza alalım, margarini üzerini koyup yeterlice una yedirelim.Parmak uçlarımızla yapıyoruz bu süreci sıkarak değil.
- Daha sonra kalan materyalleri ekleyip suyumuzu azar azar ek edip hamurumuzu yoğurup toparlayalım.
- 10 dk dinlendirip 4 eşit modüle bölüp bezelerimizi yapalım.
- Bezelerden bir adedini elimizle açıp yuvarlak haline getirelim.
- Kenarlarını parmak ucuyla sıkarak hal verip tepsimize yağlı kağıdımızı serelim ve galeta unu serpip hamuru tepsiye alalım.
- Çatal ile üzerinde delikler açıp yumurta sarısını sürelim ve tekrar çatalın dersiyle baklava dilimi yahut kare hali verip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Öteki kalan bezelerede birebir süreci yapıp çöreklerimizi denetimli bir halde pişirelim