teknolojiuzmani
FD Üye
Van Kaşık Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- Oda sıcaklığında 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- İhtiyacı kadar un
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- Ceviz tozu
Van Kaşık Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilımış olan yoğurdun içine karbonat konup, karıştırılır.
- Bir adet yumurtanın sarısı alınır.
- Ayrı bir kaba geri kalan yumurtalar kırılır ve şeker ile çırpılır.
- Daha sonra sırasıyla yoğurt, sıvı yağ konarak çırpılmaya devam edilir.
- Kabartma tozu, vanilya ve göz kararı ölçülü bir biçimde un eklenerek kek hamurundan daha sert bir hamur elde edilir. Son olarak kuru üzüm eklenir.
- Fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine bir yemek kaşığı yardımı ile hamurlar tek tek, başka farklı dökülür. Yumurta sarısı sürülür. Ceviz tozu dökülür.
- 180 derecede evvelden ısıtılmış fırına atılır. Denetimli bir halde kapağı açılmadan üzeri kızarana kadar pişirilir. ???? Hafif ve şahane tadı ile ister kahvaltıda ister çayın yanında afiyetle yiyin. ????