Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Van Stapele Kurabiye

Van Stapele Kurabiye
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
van-stapele-kurabiye-1.jpg

Van Stapele Kurabiye Tanımı İçin Materyaller


Klasik türk çay bardağı 100 ml
  • 100 gram toz şeker ( 1 çay bardağı )
  • 100 gram esmer şeker ( 1 çay bardağı )
  • 120 gram tereyağı
  • 175 gram un ( 3 çay bardağı )
  • 20 gram kakao ( 3 yemek kaşığı )
  • 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet yumurta, oda sıcaklığında
  • 100 gram bitter yahut sütlü damla çikolata
  • 150 gram beyaz çikolata

Van Stapele Kurabiye Tanımı Yapılışı

  1. Bir fırın tepsisine şekerleri ve oda sıcaklığında tereyağını krema üzere görünene kadar 3-4 dakika çırpın.
  2. Oda sıcaklığındaki yumurtayı ekleyip 1 dakika daha çırpın.
  3. Un, tuz, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin ve tereyağlı karışıma ek edin. Bu evrede tahta bir kaşıkla hamuru birleştirin.
  4. Son olarak damla çikolatayı ekleyin ( sütlü çikolata kullanacaksanız şeker ölçüsünü biraz azaltın. ) ve buzdolabında en az 15 dakika bekletin. Bu evreyi atlamayın.
  5. Hamura hal vermeyi kolaylaştırıyor ve hamurun pişerken gerektiğinden fazla yayılmasını önlüyor.
  6. Bu ortada kurabiyenin içinde kullanacağınız beyaz çikolatayı ayarlayın.
  7. Benim konutta damla çikolatam vardı, onu kullandım. Lakin yerken akışkan bir kıvam istiyorsanız kesinlikle kuvertür beyaz çikolata kullanmalısınız.
  8. Damla çikolata kullanmayacaksanız blok çikolatayı yaklaşık 16 kesime ayırın.
  9. Hamuru buzdolabından çıkarın ve evvel 4 e, sonra onları da 4e ayırarak 16 kesime bölün.
  10. Her bir parçayı elinizle yuvarlayın ve avucunuzun içinde yavaşça bastırıp içine beyaz çikolatayı yerleştirin.
  11. Kenarlardan toplayarak kapatın ve aksi çevirerek tepsiye yerleştirin.
  12. Vaktiniz varsa yahut hava sıcaksa 10 dakika daha buzdolabında bekletin.
  13. Evvelden ısıttığınız 175 derece fırında yalnızca 9 dakika pişirin.
  14. Bu nokta o kadar değerli ki alarm kurarak pişme müddetini ayarladım. ( tabi ki bu mühlet 16 kesim için geçerli, daha büyük modüller yapmak isterseniz pişme mühletini biraz uzatın. )
  15. 9 dakikanın sonunda fırından dışarı alın.
  16. Fırından çıktığında yumuşak gözükecek lakin bir mühlet sonra istediğimiz kıvama gelecek.
  17. Bu kurabiyenin sıcak yahut ılık tüketilmesi, içindeki beyaz çikolatanın akışkan olması açısından değerlidir.
 
858,497Konular
981,898Mesajlar
29,925Kullanıcılar
Neyse olsunSon üye
Üst Alt