Vanilya Ve Çikolata Kremalı Bisküvili Pasta Tanımı İçin Materyaller
Tabanı için ;
- 2 paket petibör bisküvi sade çikolatalı
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 80 gram bitter yahut sütlü çikolata
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı (isteğe bağlı)
- 1 paket vanilya
Vanilya Ve Çikolata Kremalı Bisküvili Pasta Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kremalarımızı pişirelim çikolatalı krema için bir tencereye, süt ,şeker ,un ,kakao ve nişastayı koyalım.
- Güzelce karıştırıp pişirelim kaynamaya başlayınca içine çikolatayı koyup tekrar karıştırıp biraz daha pişirip ocağını altını kapatalım
- Soğusun üzeri kabuk tutmaması için ortada karıştırın .
- Vanilyalı krema için öteki bir tencerede süt un şeker yumurta sarısı karıştırıp pişirelim.
- Piştikten sonra vanilya atalım karıştıralım güzelce sonra soğumaya bırakalım.
- Kremalar soğuduktan sonra borcama bisküvileri dizelim ben kare borcam kullandım.
- Üzerine vanilyalı krema koydum sonra tekrar bisküvi dizdim tekrar çikolatalı krema döktüm.
- 1 sıra bisküvi ve vanilya krema tekrar 1 sıra bisküvi ve çikolatalı krema dökerek en son yettiği yere kadar yaparak çikolatalı krema döktüm .
- Üzerine vanilyalı krema arttı 1 kaşık kadar onu da üzerine süsleme yaptım sonra fındık kırıntısı ile süsledim sonra dinlemesi için dolaba kaldırın ve servis edin afiyet olsun.