Vanilyalı Biskuvi Tarifi
Vanilyalı Biskuvi Yapılışı
Malzemeleri:
Yarım kg un
Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
18 corba kaşığı margarin
2 adet yumurta
Bir bucuk su bardağı toz badem
14 cay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Elma marmelatı
imagesvanilyalibiskuvitarifiresimli5ad3e23e24ba3
Hazırlanışı:
Unu bir kaba eleyin Şekeri, 18 corba kaşığı margarini, yumurtaları, toz bademi, vanilyayı ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu ekleyin Malzemeler ozleşene dek yoğurun Yoğurduğunuz hamuru merdane ile duz bir zeminde 4 mm kalınlığında acın Hamurları kalıp şeklindeki bir kalıpla kesin Cıkan şekilli hamurların yarısının ortasını, yine kalp şeklinde kucuk bir kalıpla tekrar kesin Hepsini, hafifce yağlanmış fırın tepsisine dizin Onceden ısıtılmış 180 derece fırında 3 dakika pişirin Soğuduktan sonra biskuvileri ikili olacak şekilde ust uste koyun (ortasını kestikleriniz uste gelecek) Kucuk kalbi icine elma marmelatı doldurun Bir sure beklettikten sonra servis yapın
alıntı
Vanilyalı Biskuvi Yapılışı
Malzemeleri:
Yarım kg un
Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
18 corba kaşığı margarin
2 adet yumurta
Bir bucuk su bardağı toz badem
14 cay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Elma marmelatı
imagesvanilyalibiskuvitarifiresimli5ad3e23e24ba3
Hazırlanışı:
Unu bir kaba eleyin Şekeri, 18 corba kaşığı margarini, yumurtaları, toz bademi, vanilyayı ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu ekleyin Malzemeler ozleşene dek yoğurun Yoğurduğunuz hamuru merdane ile duz bir zeminde 4 mm kalınlığında acın Hamurları kalıp şeklindeki bir kalıpla kesin Cıkan şekilli hamurların yarısının ortasını, yine kalp şeklinde kucuk bir kalıpla tekrar kesin Hepsini, hafifce yağlanmış fırın tepsisine dizin Onceden ısıtılmış 180 derece fırında 3 dakika pişirin Soğuduktan sonra biskuvileri ikili olacak şekilde ust uste koyun (ortasını kestikleriniz uste gelecek) Kucuk kalbi icine elma marmelatı doldurun Bir sure beklettikten sonra servis yapın
alıntı