Vazgeçemeyeceğiniz Lezzette Börek Tadında Sebzeli Peynirli Krep Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ/zeytinyağ
- Bir tutam maydanoz
- 2-3 kısım taze soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Sıvı yağ
Vazgeçemeyeceğiniz Lezzette Börek Tadında Sebzeli Peynirli Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt ve yumurta çırpılır.
- Un, tuz eklenip karıştırılır.
- Sebzeler küçük doğranarak eklenip karıştırılır.
- Tavayı ocağa alıp ısıtılır.
- Isı derecesi orta dereceye getirilir.
- Tavaya fırça ile biraz sıvı yağ sürülür.
- Hazırlanan hamurdan bir kepçe alınarak tavaya koyulur tavayı sağa sola hafif hareketlerle sallayarak hamurun tavada düzgün yuvarlak hal olması sağlanır, artlı önlü çevirerek iki taraf pişirilir .
- Çevirirken tavaya biraz sıvı yağ sürelim.
- Kızaran krepin yarısına rendelenmiş peynir koyulur ve öteki yarısı üzerine kapatılır .
- Birkaç saniye bekletin ve başka yüzünü çevirin tekrar birkaç saniye beklettikten sonra servis tabağına alın.
- Bu biçimde bütün krep hamurunu bu biçimde yaparak bitirin.
- Sıcak servis yapmanızı öneririm.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .
Vazgeçemeyeceğiniz Lezzette Börek Tadında Sebzeli Peynirli Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı