Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi
imagesvazgecilmetatlimizcevizlitelkadayiftatlisitarifi5ad3c5907612e
Tel Kadayıf Tatlısı
Malzemeler: Yarım kg tel kadayıf, bir su bardağı ceviz, 150 g tereyağı
Şerbet icin: 5 su bardağı şeker, 5 su bardağı su, yarım limon
Yapılışı: Bir tavada tuzsuz tereyağı eritilir Kadayıflar tel tel ayrıldıktan sonra uzerine eritilmiş olan tereyağı dokulup harmanlanır ve yağlanmış olan tepsiye yarısı yerleştirilir Ceviz serpilir Kalan kadayıf tepsiye yerleştirilir Uzeri bir tepsi yardımı ile preslenir 180 derece fırında kızartılır
Şerbet: 5 su bardağı su kaynatılarak 5 su bardağı şeker ilave edilir Yarım limon sıkılarak icine atılır 10 dakika kaynatılır; Daha sonra fırından cıkanları sıcak kadayıfa, ılık şerbet verilerek soğumaya bırakılır Soğuk ikram edilir Afiyet olsun
imagesvazgecilmetatlimizcevizlitelkadayiftatlisitarifi5ad3c5907612e
Tel Kadayıf Tatlısı
Malzemeler: Yarım kg tel kadayıf, bir su bardağı ceviz, 150 g tereyağı
Şerbet icin: 5 su bardağı şeker, 5 su bardağı su, yarım limon
Yapılışı: Bir tavada tuzsuz tereyağı eritilir Kadayıflar tel tel ayrıldıktan sonra uzerine eritilmiş olan tereyağı dokulup harmanlanır ve yağlanmış olan tepsiye yarısı yerleştirilir Ceviz serpilir Kalan kadayıf tepsiye yerleştirilir Uzeri bir tepsi yardımı ile preslenir 180 derece fırında kızartılır
Şerbet: 5 su bardağı su kaynatılarak 5 su bardağı şeker ilave edilir Yarım limon sıkılarak icine atılır 10 dakika kaynatılır; Daha sonra fırından cıkanları sıcak kadayıfa, ılık şerbet verilerek soğumaya bırakılır Soğuk ikram edilir Afiyet olsun