Vazgeçilmez Tat Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1.5 su bardağı süt
- 3.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Ceviz
Vazgeçilmez Tat Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su ve şeker kaynayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
- Kıvam alınca limonumuzu sıkalım.
- 2-3 dakika daha ocakta kalsın ve sonrasında ocaktan alalım.
- Bütün malzemeleri karıştırarak güzelce yoğuralım.
- Yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor.
- Hamurumuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde ya da biraz daha büyükçe parçalar koparıp hafif açarak üst kısmına şekil verelim. Ben rende kullandım şekil verirken.
- Şeklini verdiğimiz hamurlarımızın içine birer parça ceviz ekleyerek birleştirme işlemini yapalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip fırına verelim.
- 180 derecede 20 – 25 dakika gibi bir sürede pişiyor. Yine de her fırın farklı olduğu için kontrollü olarak pişirmekte fayda var.
- Son olarak güzelce kızaran hamurumuzu şerbetimize banalım.
- 20 – 25 dakika kadar üstlü altlı olarak şerbette kalması yeterli. Ve enfes tatlımız servise hazır. Afiyet olsun .