Vegan Burger Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için;
- 1,5 su bardağı yeşil mercimek
- 1 orta uzunluk soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 6-7 adet mantar
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı nohut unu
- 1 yemek kaşığı haşlanmış kinoa
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Pul biber, kekik, karabiber, kimyon, tuz
- Hamburger ekmeği
- 2-3 adet domates
- Kıvırcık marul
Vegan Burger Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimeği haşlıyoruz.
- Soğan ve mantarları da doğrayıp karamelize olana kadar kavuruyoruz.
- Haşlanmış mercimekleri robotta biraz su ekleyerek çekiyoruz.
- Homojen bir kıvam alması için eklemeliyiz suyu.
- Robotta çektiğimiz mercimeklere kalan materyalleri ekliyoruz ve tekrar çekiyoruz.
- Hamuru biraz yoğurup modüller alıyoruz ve yağlı kağıt üzerinde hamburger köftesi biçimini veriyoruz.
- Yağladığımız tavada artlı önlü pişiriyoruz.
- İsterseniz kızartadabilirsiniz.
- Hamburger ekmeğine sırasıyla marul, köfte, domates dilerseniz de turşu ekleyip afiyetle tüketebilirsiniz.
Vegan Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı