
Vegan Kabak Mücveri ( Pancarlı Bulgur Pilavı Eşliğinde) Tanımı İçin Gereçler
- 2 orta uzunluk kabak
- 2 tane havuç
- 1 yemek kaşığı keten tohumu ( 3 yemek kaşığı suda 10 dk bekletiyoruz)
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat ( üzerine bir iki damla limon suyu)
- 7-8 kısım maydanoz ( isteğe bağlı)
- 1 tutam dere otu
- 1 orta uzunluk soğan ( sattvik besleniyorsanız kullanmayın, ben kullanmadım)
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Baharatları ve ölçüsünü isteğe bağlı ayarlayınız*
- Birer çay kaşığı; tuz, karabiber, pul biber, zerdeçal, kimyon, kuru fesleğen
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı çörek otu
Vegan Kabak Mücveri ( Pancarlı Bulgur Pilavı Eşliğinde) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle keten tohumunu suda 10 dk bekleterek akışkan kıvam almasını sağlıyoruz.
- Kabağı soyup rendeledikten sonra suyunu sıkıyoruz ( bekledikçe sulanacaktır ununu ona nazaran ayarlayınız).
- Tüm gereçleri karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayıyoruz.
- Üzerine zeytinyağı sürüp çörek otu ekliyoruz.
- Dilimlemek için bıçakla yerini belirleyip evvelden ısıttığımız fırına atıyoruz ( 180 derece).
Afiyet olsun????.