
Vegan Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 tane sarımsak
- 1 çay kaşığı zerdeçal ve tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon ve kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı maydanoz
- 1 su bardağı kıyılmış ıspanak
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı chia tohumu
- 1 yemek kaşığı keten tohumu
- 1 yemek kaşığı susam
- 1/4 (çeyrek) fincan galeta unu yahut irmik
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Vegan Köfte Tanımı Yapılışı
- Soğan ve sarımsak 4-5 dakika kısık ateşte pişirin.
- İçine mercimek ve baharatlar ekleyip karıştırın.
- 1, 5 bardak su eklenerek mercimekler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
- Doğradığımız ıspanak ve maydanozu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Limon suyu, susam, keten tohumu, chia tohumu, galetayı (bunlar yoksa hepsinin yerine irmik ekleyebilirsiniz) ve tüm baharatları ekleyip, karışımı 30 dakika dinlendirin.
- Fırını 220 derece ısıtın.
- Mercimekli harcımızı top yahut istediğiniz bir biçimde hal verin.
- Yağlı kağıt üzerine yerleştirin.
- Topların üstlerini fırça yardımıyla yağ sürün.
- Üstleri renk değiştirene ve kıtırlaşana kadar pişirin. (20 dakika yeterli).