Vejetaryen Tabağı (Diyabetik+diyete Uygun) Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- Yarım kilo ıspanak
- 1 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk kabak
- 1,5 tatlı kaşığı salça
- Zerdeçal
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- Zeytinyağı
- Zerdeçal
Vejetaryen Tabağı (Diyabetik+diyete Uygun) Tanımı Yapılışı
- Ispanakları yıkayıp ince ince doğruyoruz.
- İnce doğrayalım ki çok fazla pişirmeyeceğiz yalnızca havasını söndürüp ocaktan alacağız.
- Ispanakları kurutalım ki sulanmasın.
- Soğanları küp küp doğrayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurduktan sonra salça ile düzgünce öldürüyoruz.
- Ispanakları ek edip kapağını kapatıyoruz ve çabucak havası gidince ocağın altını kapatalım.
- Patatesleri yuvarlak ve ince cips formunda doğrayıp nişastası gitsin diye suyun altına tutalım.
- Fırın tepsisine dizip (yağlı kağıt kullanın) üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim.
- İsteğe nazaran tuz karabiber kekik pulbiber de ekleyelim ben azar azar ekledim.
- 250 derece fırına verelim.
- Üzeri karamel rengi alınca çatal yardımıyla karşıt çevirelim kıtır kıtır olması için.
- 1 orta uzunluk kabağı yuvarlak halde doğrayıp 1 tatlı kaşığı zeytinyağında tavada soteliyoruz.
- Suyu gidip köşeleri karamel rengi olunca alabilirsiniz.
- Üzerine ocaktan aldıktan sonra 1 tatlı kaşığı zerdeçal dökebilirsiniz. Afiyet olsun.