Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vejetaryen Tabağı (Diyabetik+diyete Uygun)

Vejetaryen Tabağı (Diyabetik+diyete Uygun)
0
101

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
vejetaryen-tabagi-diyabetikdiyete-uygun.jpg

Vejetaryen Tabağı (Diyabetik+diyete Uygun) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet küçük uzunluk soğan
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk kabak
  • 1,5 tatlı kaşığı salça
  • Zerdeçal
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Zeytinyağı
  • Zerdeçal

Vejetaryen Tabağı (Diyabetik+diyete Uygun) Tanımı Yapılışı

  1. Ispanakları yıkayıp ince ince doğruyoruz.
  2. İnce doğrayalım ki çok fazla pişirmeyeceğiz yalnızca havasını söndürüp ocaktan alacağız.
  3. Ispanakları kurutalım ki sulanmasın.
  4. Soğanları küp küp doğrayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurduktan sonra salça ile düzgünce öldürüyoruz.
  5. Ispanakları ek edip kapağını kapatıyoruz ve çabucak havası gidince ocağın altını kapatalım.
  6. Patatesleri yuvarlak ve ince cips formunda doğrayıp nişastası gitsin diye suyun altına tutalım.
  7. Fırın tepsisine dizip (yağlı kağıt kullanın) üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim.
  8. İsteğe nazaran tuz karabiber kekik pulbiber de ekleyelim ben azar azar ekledim.
  9. 250 derece fırına verelim.
  10. Üzeri karamel rengi alınca çatal yardımıyla karşıt çevirelim kıtır kıtır olması için.
  11. 1 orta uzunluk kabağı yuvarlak halde doğrayıp 1 tatlı kaşığı zeytinyağında tavada soteliyoruz.
  12. Suyu gidip köşeleri karamel rengi olunca alabilirsiniz.
  13. Üzerine ocaktan aldıktan sonra 1 tatlı kaşığı zerdeçal dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt