Vejeteryan Pizza Tanımı İçin Gereçler
Hamur için:
- 7 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket maya ya da yarım paket yaş maya
- 2/2, 5 su bardağı ılık su
- Mantar
- Kaşar
- Mozarella peynir
- Domates
- Mısır
- Zeytin
- Biber
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- Ilık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Vejeteryan Pizza Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur:Unu geniş bir kaba koyuyoruz ve ortasını biraz açıyoruz üzerine su hariç materyalleri ekliyoruz.
- Ilık suyumuzdan azar azar ekleyerek hamurumuz ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğuruyoruz.
- Üzerine bir bez ya da streç sinema kapatarak ılık bir ortamda 30 dakika bekletiyoruz (mayalanana kadar).
- Hamurun mayalanmasını beklerken malzemelerimi istediğimiz boyutta kesip hazırlıyoruz.
- Sosu için kaba salçayı alıp üzerine az az su ekleyerek çırpıyoruz akışkan bir hal alana kadar su ek ediyoruz daha sonra yağı ve istediğimiz baharatları ekliyoruz.
- Hamurumuzdan avuç içini dolduracak kadar alıp istediğimiz kalınlıkta açıyoruz.
- Daha sonra üzerine sosumuzdan sürüyoruz biraz kaşar koyup istediğimiz materyalleri de ekleyince üzerine tekrar kaşar serpip fırına sürüyoruz.
- Evvelden ısıtılmış fırında 200•c de 25-30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun????.