Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

vejeteryanlar icin yemek pişirme teknikleri

vejeteryanlar icin yemek pişirme teknikleri
0
254

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
vejeteryanlar icin yemek pişirme teknikleri

Vejeteryan mutfağın en temel ozelliği yemek pişirirken az yağ kullanılması ve mumkun olduğunca da sebze ve meyvelerin az pişirilmesidir Cok haşlanmış sebze ve meyveler yerine biraz diri kalmış sebze ve meyveler tercih edilebilir Boylelikle besin değerleri de az kaybolacaktır Yemek pişerken oluşan sebze ve meyve sularının atılmayıp değerlendirilmesi de bir başka vejeteryan mutfak kuralıdır Orneğin makarna suyu ile corba yapılması bu kurala bir ornektir Buğulama, vejeteryan mutfağın en sık kullanılan pişirme yontemidir Aynı şekilde sebzeleri ya da meyveleri yemek olarak hazırlarken olabildiğince kabuğunu soymadan pişirmek ya da servis etmek de doğal beslenmenin iceriğine uygun olacaktır Yemekte tuz v şeker dengesinin korunması da onemlidir Her yemeğe belli olcude tuz koyarken belli olcude de şeker konulması lezzet dengesi acısından anlamlı olacaktır Şeker olarak doğal şekerler pekmez, bal kullanılabilir

Vejeteryan mutfak kural yıkıcıdır Sebzeler salata, meyveler sıcak yemek olabilir Deneysel lezzetler ozellikle vejeteryan ağız tadına hitap edecektir Havuc yemeği, karnıbahar salatası bu deneysel calışmalar arasında rahatlıkla yer alabilir

Sudan ve baharatlardan da pişirmede bolca yararlanmak yemeğin lezzetini ceşitlendirecektir Kısık ateş ise vejeteryan mutfağında yer alan malzemelerin yavaş yavaş tadını bırakmasında iyi bir yontem olarak one cıkar

Yemişlerin (kuru incir, kuru kayısı, badem, fındık) yemeklerde ve salatalarda kullanılması da vejeteryan mutfağında sıkca gorulur

Yağ secimi olarak katı yağlar yerine sıvı sebze yağları (zeytinyağı, cicek yağı, soya yağı) kullanılmalıdır Kızartma vejeteryan mutfağında yer sahibi olmakla birlikte sıkca başvurulacak bir pişirme tekniği olarak duşunulmemelidir
 

Similar threads

vejeteryanlar için yemek yemek pişirme teknikleri Vejeteryan mutfağın en esas özelliği yemek pişirirken eksik yağ kullanılması ve muhtemel olduğunca da sebze ve meyvelerin az pişirilmesidir Çok haşlanmış sebze ve meyveler yerine birazcık diri kalmış sebze ve meyveler seçim edilebilir Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
200
Vejeteryan sözünün kökeni Latince “vegetus”tan gelir. Zannedildiği üzere “vegetable” yani zerzevat sözünden türememiştir. Vegetus; canlı, sağlıklı, hayat dolu mealindedir. 1842’de oluşturulan tarifte; et, balık ve kümes hayvanlarının tüketilmediği, süt eserleri ve yumurtanın ise tercihe bağlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Guney Afrika Yemek Kulturu Guney Afrika Yemekleri Guney Afrika Yemek Kulturleri Kuzeydeki Transval ve ozerk cumhuriyetlerde bu farklılık daha da carpıcıdır Orneğin, kırsal kesimlerdeki ciftliklerde ve kucuk yerleşim alanlarında rastlayacağınız kahvaltıyı Johannesburg ve Pretoria gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Beslenme değerleri açısından vücudumuz için yardımsever olan et, süt gibi ürünleri yanlış pişirdiğinizde bütün gıda değerlerini kaybeder Bu besinleri pişirirken birkaç önemli noktaya dikkat etmek gerekiyorsaglikliyemekpisirmeyontemleri5c43df98dcbb1jpegalt Sağlıklı yemek pişirme yöntemleriSebze...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Tahıl taneleri endosperm, germ ve kepekten oluşmaktadır. İşlenmiş tahıl tanesi %80 endosperm içerirken germ ve kepek bileşenlerinin oranları tahıllar arasında farklılıklar göstermektedir. Pirinç istisnai bir tahıldır. Tahıllar yüksek posa, düşük yağ, ~%10-15 protein ve çok fazla nişasta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
197
858,497Konular
981,937Mesajlar
29,945Kullanıcılar
estele4433Son üye
Üst Alt