Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Velibah (Çerkez Gözlemesi) Nefis Lezzet

Velibah (Çerkez Gözlemesi) Nefis Lezzet
0
49

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
velibah-cerkez-gozlemesinefis-lezzet.jpg

Velibah (Çerkez Gözlemesi) Nefis Lezzet Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı su (ılık)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un
İçi için;
  • 5-6 adet patates (Haşlanmış)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Maydanoz
Üzerine sürmek için;
  • 100 gr tereyağı

Velibah (Çerkez Gözlemesi) Nefis Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel hamuru hazırlayın. Bunun için ilim suyu yoğurma kabına alın.
  2. Üzerine kuru maya ekleyip karıştırın.
  3. Tuzu ek edip unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
  4. Hamurun üzerini örtüp yarım saat mayalandırın.
  5. Bu ortada patatesleri soyup dilimleyin suda haşlayın süzün. Çatalla yeterlice ezin.
  6. Üzerine tuz ve baharatları ekleyip maydanozu da ince ince doğrayın ekleyip yeterlice karıştırın.
  7. Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.
  8. Hamurdan bir tane alıp merdane ile biraz açıp ortasına patates harcından mandalina büyüklüğünde kadar alıp yuvarlayın.
  9. Hamurun ortasına koyup kenarlarını toplayarak birleştirip tekrar merdane ile açabildiğiniz kadar açın dikkatlice açın hamur yırtılmasın.
  10. Bütün hamurları bu formda hazırlayıp üzerlerini örtüp yarım saat mayalandırın.
  11. Tavayı ocağa alıp artlı önlü pişirin.
  12. Son olarak üzerine tereyağı sürüp servis yapın.
Velibah (Çerkez Gözlemesi) Nefis Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Efsane Hoş Velibah Tanımı (Çerkez Böreği) İçin Malzemeler Hamuru için; 800 ml ılık su10 su bardağı un1 paket instant maya (7 gram)2,5 dolu tatlı kaşığı tuz1 dolu yemek kaşığı şeker Su bardağı ölçüm 220 ml İçi için; 10 adet orta uzunluk patates1 kase rendelenmiş kaşar peynir1 kase kıyılmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Velibah (Yöresel Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler Patates topları için: 3-4 adet orta uzunluk patates1 yemek kaşığı tereyağı1,5 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı pulbiber1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber1 kase rendelenmiş kaşar peyniri Hamuru için: 1 su bardağı ılık süt (bardak ölçüsü 200 ml.)1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Velibah Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo patates2 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı kırmızı biber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz Hamuru için; 2 su bardağı suYarım paket yaş maya (kuru da olur 1 yemek kaşığı )Yarım tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz4 buçuk su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Velibah Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için : 1 paket küçük instant maya1 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı toz şeker1 çay kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için : 3 adet haşlanmış patetes1 yemek kaşığı lor peyniri1 adet taze soğan1 tutam ince kıyım maydanoz1 çay kaşığı tuzYarım çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Velibah Tanımı İçin Materyaller 2 kase un2 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz maya1 yemek kaşığı sıvı yağAlabildiği kadar su Üzeri için Tereyağı İç harcı için 8 adet patatesTuz Velibah Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Birinci olarak patatesler haşlanır. Ve güzelce çatalla ezilir. Üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,316Kullanıcılar
dehadehaSon üye
Üst Alt