Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Velibah (Patatesli Bazlama)

Velibah (Patatesli Bazlama)
0
29

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
velibah-patatesli-bazlama.jpg

Velibah (Patatesli Bazlama) Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kurumaya (Yaş mayada kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
İç harcı için;
  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tozbiberi
  • 1 tatlı kaşığı pulbiberi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam maydanoz

Velibah (Patatesli Bazlama) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk patateslerimizi soyup, yıkayıp, tencereye koyalım. Üzerine su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek haşlamaya bırakalım. Unu geniş bir kaba alalım ortasını açalım. Maya şeker ve ılık suyu ekleyip 5 dakika kadar bekleyelim. Maya aktifleşsin.
  2. Daha sonra sıvı yağ ve tuzu ekleyip yoğuralım. Mayalanmaya bırakalım. Haşlanan patateslerin suyunu süzelim. Bir kaba alalım ve iyice ezelim.
  3. Tereyağı baharatlar be tuzu ekleyip iyice karıştıralım. Hamuru bezelere ayıralım (Bu ölçüden 10 _12 adet çıkıyor)
  4. Çay tabağı büyüklüğünde açalım. Ortasına ceviz büyüklüğünde patatesli harçtan koyup. Bezeyi elimizle kapatalım.
  5. Hazırladığımız bezeleri açalım. Dikkatli olun çok bastırmayın patates içinden çıkmasın. Tavada arkalı önlü pişirelim.
  6. Piştikten sonra erittiğimiz tereyağının içine kıydığımız maydanozları ekleyelim. Bir fırça yardımıyla tek tarafını yağlayalım. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????
Velibah (Patatesli Bazlama) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt