Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Velibah (Yöresel Lezzet)

Velibah (Yöresel Lezzet)
0
80

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66

Velibah (Yöresel Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler


Patates topları için:
  • 3-4 adet orta uzunluk patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Hamuru için:
  • 1 su bardağı ılık süt (bardak ölçüsü 200 ml.)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket instant kuru maya
  • 4 su bardağı tepeleme + 2 yemek kaşığı un
Üzerini yağlamak için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Velibah (Yöresel Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle patatesleri soyup doğrayarak az su ve 1,5 çay kaşığı tuz koyup yumuşak olana kadar haşlayalım.
  2. Hamuru için yoğurma kabına unu koyalım, kuru mayamızı ek ederek karıştıralım.
  3. Ortasını havuz üzere açıp su,süt,sıvı yağ, tuz ve şekeri ilave ederek tahta kaşıkla toparlanıncaya kadar karıştıralım.
  4. Elimizle yoğurarak özlü bir hamur yapalım.
  5. Hamurumuz ne katı ne de çok yumuşak olacak, ele yapışan orta yumuşaklıkta olsun.
  6. Üzerini streç ve örtüyle kapatıp 35 dakika mayalandıralım.
  7. Haşlanan patatesin üzerine tereyağı, pulbiber ve karabiberi ek ederek çatalla düzgünce ezelim.
  8. Yemek kaşığının ardıyla pürüzsüz hale getirelim, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyup tekrar karıştıralım. Limon büyüklüğünde 8 adet yuvarlak yapalım.
  9. Mayalanan hamurumuzu un serpili tezgaha alıp, havasını alıp 8 eşit kesime bölerek pazılayalım.
  10. Üzerini örtelim.
  11. İlk pazımızı un serperek pasta tabağından küçük açarak ortasına patates topunu koyalım.
  12. Hamuru kenarlardan toparlayıp üstte birleştirerek zıt çevirip elimizle hafif hafif bastırarak daha sonra oklava yahut merdaneyle düzleyerek yemek tabağından biraz büyük açıp örtü altına koyalım.
  13. Açma süreci bitince birinci yaptığımızı ocağın büyük gözünde, ısıttığımız teflon tavamıza koyalım.
  14. Üzerinde pıtırcıklar olmaya başlayınca zıt çevirelim ve iki tarafını da orta ara çevirerek hoş pişirelim.
  15. İster gözleme, ister ince bazlama diyelim, puf puf pişti.
  16. Sos tavasında kızdırdığımız tereyağla bazlamalarımızı yağlayıp ayranla servis yapalım.
  17. İçine koyduğumuz patates harcımız hamurla nasıl da hoş özleşmiş, şahane lezzet. Kesinlikle denemelisiniz. Hamur açamıyorum diye üzülmeyin elinizle küçük dokunuşla bile yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Velibahın hoş olması için:.
  • Hamurumuzu ne kadar çok yoğurursak o kadar hoş olur.
  • İçine koyduğumuz patatesi pürüzsüz hale getirelim ki yaparken yahut pişerken delik açılmasın, kabararak pişsin.
  • Hamurumuza patates toplarını koyup zıt çevirdiğinizde hafif hafif parmak uçlarımızla genişletelim yırtılmasın ve içi orantılı yayılsın.
  • Ben daha lezzetli olması için patatese tereyağı ve rendelenmiş kaşar peynir koyuyorum. İstemezseniz koymayabilirsiniz.
Velibah (Yöresel Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Velibah Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo patates2 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı kırmızı biber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz Hamuru için; 2 su bardağı suYarım paket yaş maya (kuru da olur 1 yemek kaşığı )Yarım tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz4 buçuk su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Velibah (Çerkez Gözlemesi) Nefis Lezzet Tanımı İçin Malzemeler 2,5 su bardağı su (ılık)1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı tuz7 su bardağı un İçi için; 5-6 adet patates (Haşlanmış)TuzKarabiberPulbiberMaydanoz Üzerine sürmek için; 100 gr tereyağı Velibah (Çerkez Gözlemesi) Nefis Lezzet Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Velibah Tanımı İçin Materyaller 2 kase un2 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz maya1 yemek kaşığı sıvı yağAlabildiği kadar su Üzeri için Tereyağı İç harcı için 8 adet patatesTuz Velibah Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Birinci olarak patatesler haşlanır. Ve güzelce çatalla ezilir. Üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Efsane Hoş Velibah Tanımı (Çerkez Böreği) İçin Malzemeler Hamuru için; 800 ml ılık su10 su bardağı un1 paket instant maya (7 gram)2,5 dolu tatlı kaşığı tuz1 dolu yemek kaşığı şeker Su bardağı ölçüm 220 ml İçi için; 10 adet orta uzunluk patates1 kase rendelenmiş kaşar peynir1 kase kıyılmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Velibah (Patatesli Bazlama) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı un2 su bardağı ılık su5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı kurumaya (Yaş mayada kullanabilirsiniz)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker İç harcı için; 3 adet patates1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı tozbiberi1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,475Konular
981,257Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt