Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Velibah

Velibah
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
velibah.jpg

Velibah Tanımı İçin Materyaller

  • 2 kase un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz maya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar su
Üzeri için
  • Tereyağı
İç harcı için
  • 8 adet patates
  • Tuz

Velibah Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak patatesler haşlanır. Ve güzelce çatalla ezilir.
  2. Üzerine tuz atılıp mandalina büyüklüğünde yuvarlanarak tabağa konur.
  3. Hamur için bütün materyaller karıştırılır ve yoğurulur.
  4. Kulak göğsü kıvamında olmalı.
  5. 10 dk dinlendirilir.
  6. Hamuru küçük küçük bezelere ayırıp çay tabağından biraz büyük açıyoruz.
  7. İçine yuvarladığımız patatesleri koyup tekrar kapıyoruz.
  8. Bütün hamur bu biçimde hazırlanır.
  9. Sırasıyla hamurları açıyoruz.
  10. İnce açmaya itina göstermeliyiz.
  11. Patatesi uygun ezerseniz hamuru açarken yırtılma olmaz.
  12. Tavada çok fazla kızarmayacak biçimde pişirilir.
  13. Pişen her yufka tereyağı ile yağlanarak üst üste konur. Afiyet olsun.
 

Similar threads

Velibah (Yöresel Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler Patates topları için: 3-4 adet orta uzunluk patates1 yemek kaşığı tereyağı1,5 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı pulbiber1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber1 kase rendelenmiş kaşar peyniri Hamuru için: 1 su bardağı ılık süt (bardak ölçüsü 200 ml.)1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Velibah (Çerkez Gözlemesi) Nefis Lezzet Tanımı İçin Malzemeler 2,5 su bardağı su (ılık)1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı tuz7 su bardağı un İçi için; 5-6 adet patates (Haşlanmış)TuzKarabiberPulbiberMaydanoz Üzerine sürmek için; 100 gr tereyağı Velibah (Çerkez Gözlemesi) Nefis Lezzet Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Velibah Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo patates2 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı kırmızı biber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz Hamuru için; 2 su bardağı suYarım paket yaş maya (kuru da olur 1 yemek kaşığı )Yarım tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz4 buçuk su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
İçli Velibah Tanımı İçin Gereçler Hamuru İçin 4 bardak un1 bardak ılık süt1 bardak ılık su1 paket indesit mayaGöz kararı tuz2 yemek kaşığı yoğurt İçi İçin 250 gram tereyağı1 kase doğranmış sucuk Üzeri İçin 1 tatlı kaşığı tereyağı İçli Velibah Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Velibah (Patatesli Bazlama) Tanımı İçin Malzemeler Hamur için malzemeler 1 su bardağı ılık sütYarım su bardağı ılık suYarım çay bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya (10 gr)2 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şekerYaklaşık 4 su bardağı un İç harç malzemeler 3 adet haşlanmış patatesTuz damak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt