bilgisayarci
FD Üye

Velibah Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet maya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kg un
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 orta boy patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tereyağ
Velibah Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak suyu sütü, yağı ,tuzu ve mayayı karıştıralım unu kontrollü bir şekilde ilave edelim mayalandırmaya bırakalım.
- Patatesleri soyup suda haşlayalım haşlandıktan sonra ezelim.
- Baharatı ve tuzu ilave edip yoğuralım.
- Küçük mandalina kadar patatesler i top yapalım.
- Hamuru patatesten biraz büyük bezeler yapalım.
- Pasta tabağından biraz küçük açalım.
- İçine patatesleri koyup kapatalım ve yuvarlak biçimde açalım.
- Tavada pişirelim.
- Üzerine tereyağ sürelim. Afiyet olsun.