elektronikci
FD Üye
Velibah Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- Yarım paket yaş maya (kuru da olur 1 yemek kaşığı )
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 buçuk su bardağı un
Velibah Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru yoğurarak başlayalım ılık suyu yoğurma kabına alalım şekeri ve mayayı koyup karıştıralım tuzunu da ekleyelim unu ilave edip güzel pürüzsüz bir hamur yoğuralım ağzını kapatalım ve beze sarıp mayalanmaya bırakalım,.
- Kaynayan suya yıkadığımız patatesi koyalım pişirelim ve suyunu süzelim,.
- Patatesi soyalım ezerken tereyağı ekleyerek ezelim baharatlarıni atalım tuzunu atalım güzelce elimizle karıştıralım,.
- Mayalanan hamuru bezelere bölelim biraz dinlensin,.
- Sonra hafif elimizle açalım ortasına toplar haline getirdiğimiz patatesi koyalım kapatalım hafif üzerine bastıralım ve diğerlerinide aynı şekilde yapalım,.
- Biraz dinlendikten sonra merdane yada oklavayla açalım tavaya alalım ilk yüzü pişince çevirelim ve o yüze tereyağı sürelim sonra tekrar çevirelim,.
- İki yüzüde güzelce kızarınca alalım bu şekilde hepsini pişirelim sıcak sıcak servis edelim deneyeceklere kolay gelsin harika bi lezzet????.