Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Velibah

Velibah

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
velibah.jpg

Velibah Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru için;
  • 2 su bardağı su
  • Yarım paket yaş maya (kuru da olur 1 yemek kaşığı )
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 buçuk su bardağı un

Velibah Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru yoğurarak başlayalım ılık suyu yoğurma kabına alalım şekeri ve mayayı koyup karıştıralım tuzunu da ekleyelim unu ilave edip güzel pürüzsüz bir hamur yoğuralım ağzını kapatalım ve beze sarıp mayalanmaya bırakalım,.
  2. Kaynayan suya yıkadığımız patatesi koyalım pişirelim ve suyunu süzelim,.
  3. Patatesi soyalım ezerken tereyağı ekleyerek ezelim baharatlarıni atalım tuzunu atalım güzelce elimizle karıştıralım,.
  4. Mayalanan hamuru bezelere bölelim biraz dinlensin,.
  5. Sonra hafif elimizle açalım ortasına toplar haline getirdiğimiz patatesi koyalım kapatalım hafif üzerine bastıralım ve diğerlerinide aynı şekilde yapalım,.
  6. Biraz dinlendikten sonra merdane yada oklavayla açalım tavaya alalım ilk yüzü pişince çevirelim ve o yüze tereyağı sürelim sonra tekrar çevirelim,.
  7. İki yüzüde güzelce kızarınca alalım bu şekilde hepsini pişirelim sıcak sıcak servis edelim deneyeceklere kolay gelsin harika bi lezzet????.
Velibah Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Velibah (Patatesli Bazlama) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı un2 su bardağı ılık su5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı kurumaya (Yaş mayada kullanabilirsiniz)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker İç harcı için; 3 adet patates1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı tozbiberi1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Velibah Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için : 1 paket küçük instant maya1 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı toz şeker1 çay kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için : 3 adet haşlanmış patetes1 yemek kaşığı lor peyniri1 adet taze soğan1 tutam ince kıyım maydanoz1 çay kaşığı tuzYarım çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Efsane Hoş Velibah Tanımı (Çerkez Böreği) İçin Malzemeler Hamuru için; 800 ml ılık su10 su bardağı un1 paket instant maya (7 gram)2,5 dolu tatlı kaşığı tuz1 dolu yemek kaşığı şeker Su bardağı ölçüm 220 ml İçi için; 10 adet orta uzunluk patates1 kase rendelenmiş kaşar peynir1 kase kıyılmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Velibah (Yöresel Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler Patates topları için: 3-4 adet orta uzunluk patates1 yemek kaşığı tereyağı1,5 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı pulbiber1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber1 kase rendelenmiş kaşar peyniri Hamuru için: 1 su bardağı ılık süt (bardak ölçüsü 200 ml.)1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
İçli Velibah Tanımı İçin Gereçler Hamuru İçin 4 bardak un1 bardak ılık süt1 bardak ılık su1 paket indesit mayaGöz kararı tuz2 yemek kaşığı yoğurt İçi İçin 250 gram tereyağı1 kase doğranmış sucuk Üzeri İçin 1 tatlı kaşığı tereyağı İçli Velibah Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt