Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Velibah

Velibah
0
44

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Velibah Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için :
  • 1 paket küçük instant maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İçi için :
  • 3 adet haşlanmış patetes
  • 1 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 adet taze soğan
  • 1 tutam ince kıyım maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Üzerine sürme için :
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Velibah Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Maya, ılık su ,şekeri bir kapta karıştıralım çözülsün .
  2. Bir kaba unu koyalım, 2 bardak kadar koyalım .
  3. Ortasını eritttiğimiz mayalı karışımı dökelim .
  4. Unun üzerine tuzu serpelim, elimizle azar azar toplayarak bir su bardağı ılık su daha ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Unu da kıvamına göre ilave edelim çok sert bir hamur olmayacak.
  6. Derim bir kaba alalım üzerine streç ile kaplayalım sıcak bir yerde bir saat mayalanması bekleyelim .
  7. Diğer tarafta patatesleri düz bir tepsiye rendeleyelim .
  8. Küçük doğranmış taze soğanı, ince kıyım maydanozu ,tuz, karabiberi ,loru katalım ,karıştırıp yoğuralım.
  9. Yumurta büyüklüğünde toplar yapalım .
  10. Kabaran hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım.
  11. Altına üzerine un serpelim.
  12. Pasta tabağı şekilde açalım.
  13. Ortasına patatesli harcı koyalım .
  14. Kenarlarından toplayarak kapatalım ,tekrar merdane pasta tabağı kadar açalım.
  15. Yanmaz tavada altını üstünü orta ateşte çevirerek pişirelim, tepsiye alalım.
  16. Erittiğimiz tereyağ sıvı yağı eritelim fırça ile sürelim afiyet olsun.
Velibah Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Velibah (Patatesli Bazlama) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı un2 su bardağı ılık su5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı kurumaya (Yaş mayada kullanabilirsiniz)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker İç harcı için; 3 adet patates1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı tozbiberi1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Velibah Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo patates2 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı kırmızı biber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz Hamuru için; 2 su bardağı suYarım paket yaş maya (kuru da olur 1 yemek kaşığı )Yarım tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz4 buçuk su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Efsane Hoş Velibah Tanımı (Çerkez Böreği) İçin Malzemeler Hamuru için; 800 ml ılık su10 su bardağı un1 paket instant maya (7 gram)2,5 dolu tatlı kaşığı tuz1 dolu yemek kaşığı şeker Su bardağı ölçüm 220 ml İçi için; 10 adet orta uzunluk patates1 kase rendelenmiş kaşar peynir1 kase kıyılmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Velibah (Patatesli Bazlama) Tanımı İçin Malzemeler Hamur için malzemeler 1 su bardağı ılık sütYarım su bardağı ılık suYarım çay bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya (10 gr)2 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şekerYaklaşık 4 su bardağı un İç harç malzemeler 3 adet haşlanmış patatesTuz damak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Velibah (Çerkez Gözlemesi) Nefis Lezzet Tanımı İçin Malzemeler 2,5 su bardağı su (ılık)1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı tuz7 su bardağı un İçi için; 5-6 adet patates (Haşlanmış)TuzKarabiberPulbiberMaydanoz Üzerine sürmek için; 100 gr tereyağı Velibah (Çerkez Gözlemesi) Nefis Lezzet Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt