Elmalı bademli yulaf lapası
İçindekiler
2 porsiyon için
- 100 gr özlü yulaf gevreği
- 200ml süt
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 küçük elma
- 2 yemek kaşığı bütün badem
- tarçın
Hazırlık
- Özlü yulaf gevreğini sütle birlikte bir tencerede kaynatın ve karıştırarak yaklaşık beş dakika pişirin. bal ekleyin.
- Elmayı yıkayın, çekirdeğini çıkarın ve küçük kesimler halinde kesin.
- Yulaf lapasını kaselere bölün. Elma dilimleri ve bademlerle süsleyin. Son olarak, bitmiş yulaf lapasının üzerine tarçın serpin.
İçindekiler
4 porsiyon için
- 2 havuç
- 1 kabak
- 1 organik kireç
- 250 gr yenilebilir kuark
- 100 gr granül krem peynir
- 2 yemek kaşığı otlar (dondurulmuş)
- Değirmenden tuz, karabiber
- 100 gr glutensiz yulaf ezmesi
- 1 yumurta
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 100 ml süt
- 50 gr pişirilmeye hazır karides (soğutulmuş raf)
- 2-3 yemek kaşığı nötr bitkisel yağ, kızartmak için
- Dilerseniz süslemek için taze otlar
Hazırlık
- Krep için havuçları soyun, kabakları yıkayın ve uçlarını kesin. Her iki zerzevat cinsini başka farklı rendeleyin. Rendelenmiş havuçların üçte birini ayırın.
- Sos için kireci sıcak suda yıkayın, yavaşça kurulayın, biraz kabuğunu rendeleyin, kireci ikiye bölün ve suyunu sıkın. 50 gr lor peyniri, rendelenmiş krem peynir, biraz limon kabuğu rendesi ve suyu, kenara ayırdığınız rendelenmiş havuç ve otlar ile karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Kalan kuarkı yulaf ezmesi, yumurta, kabartma tozu ve sütle karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Karidesleri yıkayın, kurulayın, gerekirse daha küçük modüllere ayırın, rendelenmiş sebzelerle hamura karıştırın ve ısıtılmış yağda altın kahverengi krepler oluşana kadar pişirin. Krepleri taban sos ile servis edin. Dilerseniz taze otlar ile süsleyin.
Roka ile lezzetli avokado tostu
İçindekiler
1 porsiyon için
- 1/2 avokado
- 2 dilim kepekli ekmek
- Yarım küçük limonun suyu
- Roka
- Tuz biber
Hazırlık
- Bir avokadoyu ikiye bölün, eti bir kaşıkla çıkarın ve bir kaseye koyun. Avokadoyu ezin ve yarım küçük limonun suyu, tuz ve karabiberle karıştırın.
- Avokado kremasını kepekli ekmeğin üzerine yayın ve birkaç roka yaprağı ile süsleyin.
İçindekiler
1 porsiyon için
- 1/2 küçük soğan
- 150 gr mantar, örneğin düğme mantarları
- 1 domates
- 2 yumurta
- tuz, karabiber, yağ
- 25 gr peynir (az yağlı)
Hazırlık
- Soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve tavada az yağ ile soteleyin. Mantarları ve domatesleri küp küp doğrayın ve kızartın.
- Yumurtaları kırın ve tuz, karabiber ve peynirle çırpın ve soğan-domates-mantar karışımını dökün. Yumurtanın düşük bir düzeyde sertleşmesine müsaade verin.