Vezir Parmağı Nasıl yapılır
Vezir Parmağı yapılışı resimli
Vezir Parmağı yapabilmek icin gerekli olan malzemeler
2 Yumurta
1 Bardak Şeker
2 Kase Un
1 Tatlı Kaşığı Tarcın
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Margarin
Şerbeti icin :
3 Su Bardağı Şeker
35 Su Bardağı Su
imagesvezirparmagitarifiresimli5ad3f83e90698
Vezir Parmağı Yapılışı
Yağı eritip soğumasını bekleyin 1 bardak şeker ilave edin, 2 kase un, 1 tatlı kaşığı tarcın, 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ve yumurtalardan birinin sarısını tatlının uzerine surulmek uzere ayırdıktan sonra yumurtaları ekleyip hamur kıvamına getirin Eliniz yardımıyla oval şeklinde yuvarlayıp az margarin surulmuş tepsiye dizinCatal yardımıyla ustunu şekillendirdikten sonra 1 yumurtanın sarısını uzerine surup fırında pembeleşinceye kadar pişirinSıcak şerbet uzerine dokulup soğutulduktan sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
Vezir Parmağı yapılışı resimli
Vezir Parmağı yapabilmek icin gerekli olan malzemeler
2 Yumurta
1 Bardak Şeker
2 Kase Un
1 Tatlı Kaşığı Tarcın
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Margarin
Şerbeti icin :
3 Su Bardağı Şeker
35 Su Bardağı Su
imagesvezirparmagitarifiresimli5ad3f83e90698
Vezir Parmağı Yapılışı
Yağı eritip soğumasını bekleyin 1 bardak şeker ilave edin, 2 kase un, 1 tatlı kaşığı tarcın, 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ve yumurtalardan birinin sarısını tatlının uzerine surulmek uzere ayırdıktan sonra yumurtaları ekleyip hamur kıvamına getirin Eliniz yardımıyla oval şeklinde yuvarlayıp az margarin surulmuş tepsiye dizinCatal yardımıyla ustunu şekillendirdikten sonra 1 yumurtanın sarısını uzerine surup fırında pembeleşinceye kadar pişirinSıcak şerbet uzerine dokulup soğutulduktan sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun